Kamu házfelújítások a pártpolitikai hirdetésekért

2006.06.28. 15:53
Megkezdődött a harc a házfelújítások védőhálóiért, hogy azokon az őszi önkormányzati választás politikai hirdetéseit később elhelyezhessék. Az MSZP kacsintana, és azzal sem törődne, ha hónapokkal a háló kintléte után sem kezdődne el a felújítás.
A fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságának szerdai ülésén a védőhálók kihelyezéséért beadoott kérelmekkel foglalkoztak. A testület tucatnyi lakóközösség kérelmével foglalkozott, de többségüket elutasította.

Egy Dob utcai ház közösségének kérelme kapcsán a bizottság nem támogatta Horváth Gyula szocialista alelnök azon javaslatát, hogy a jövőben még a negyedik hónapban se ellenőrizzék, hogy valóban zajlik-e felújítás az adott épületen. Ráday Mihály SZDSZ-es képviselő szerint ez esetben értelmetlenné válna az a jelenlegi szabályozás, miszerint a bizottság három hónapra ad engedélyt a védőhálók elhelyezésére, amit ugyanennyi időre meg lehet hosszabbítani.


Óriásplakát Zuglóban

Horváth Sándor, a főpolgármesteri hivatal alosztályvezetője megjegyezve, hogy csak egy kérelmezőnél tapasztalták azt, hogy munka folyik az állványzatokon, közölte: folytatják a védőhálós hirdetések ellenőrzését.

A parlamenti választás kampányában is többször vitatéma volt a házakra elhelyezett védőháló. Emlékezetes például a zuglói Gyurcsány Ferenc megamolinó, amely négyszázszor volt nagyobb a megengedettnél.  • Hírek
  • Támogatások