Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Ismét gond volt a nagykörúti villamosvezetékkel

2006.06.23. 19:11
Egy műszaki hiba miatt a vonal egy kis szakaszán lehúzott áramszedővel kellett volna elhaladni a villamosoknak, azonban az egyik járműnek nem csukódott össze az áramszedője, és elakadt. Ezúttal csak pár percig álltak a villamosok.

A vezetékrendszer újabb meghibásodása vezetett újabb leálláshoz a 4-es 6-os villamosok vonalán pénteken, értesült az Index. A műszaki hiba miatt a vonal egy kis szakaszán lehúzott áramszedővel kellett volna elhaladni a villamosoknak, azonban az egyik járműnek nem csukódott össze az áramszedője, és elakadt a meghibásodott részben.

Emiatt pár percre áramszünet lett, és leálltak a villamosok, de a BKV szakemberei végül elhárították a hibát. A közlekedésben nem okozott különösebb fennakadást a mostani hiba, a villamosok folyamatosan járnak, mondta az Indexnek a BKV fődiszpécsere.

"Egyre nevetségesebb a helyzet" - mondta az Indexnek Vitézy Dávid. "Ez volt a tizennegyedik üzemzavar az utóbbi három hétben, amióta befejeződött a felújítás" - tette hozzá a BKV-t és a városvezetést gyakran bíráló civil szervezet, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, aki elismerte, hogy ezúttal szerencsésebb volt a helyzet, a BKV gyorsan közbe tudott avatkozni.

Az új villamosok forgalomba állításakor meg fognak szűnni a Nagykörúton a felsővezeték-szakadások, jelentette ki Aba Botond, a BKV vezérigazgatója hétfőn. A Combinók számára nem jelent majd gondot, hogy az új vezeték nagyobb feszültséget ad le, illetve az sem, hogy gyorsabban lehet haladni a villamosokkal.