Eleonóra
-1 °C
2 °C

Nem akarják vendégnek Tarlóst a kormánypárti polgármesterek

2006.08.30. 13:32
Elegük van az MSZP-s és SZDSZ-es polgármestereknek abból, hogy Tarlós István végigjárja a kerületeket, és az ő bevonásukkal kampányol.

Közleményben tudatják a fővárosi szocialista és liberális polgármesterek, hogy nem akarnak asszisztálni Tarlós István független, de a Fidesz, a KDNP és a Jobbik támogatásával induló főpolgármester-jelölt választási kampányához, így Óbuda leköszönő polgármestereként bármikor találkoznak vele, ám jobboldali főpolgármester-jelöltként nem, jelentette be Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke szerdán.


Tarlós István kampányol
Fotó: Németh Dániel

Emlékeztetett rá: az elmúlt napokban a függetlenként nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt, Tarlós István "megkezdte budapesti sétáját, körbejárja a kerületeket". (Az eslő, csepeli állomáson Tarlóst még fogadta a helyi, MSZP-s polgármester.) "Mi, fővárosi szocialista és liberális polgármesterek szeretnénk világossá tenni mindenki számára, hogy Tarlós Istvánt nem független jelöltnek tekintjük. Egyértelműen világossá szeretnénk mindenki számára tenni, hogy a Fidesz, a KDNP és a Jobbik támogatásával induló főpolgármester-jelölt" - mondta.

A kormánypárti polgármesterek arra kérik Tarlós Istvánt, hogy "a kampányát ne hozza be a polgármesteri hivatalokba a következő 30 napban sem". "Semmilyen módon nem kívánunk - szocialista és liberális polgármesterek - asszisztálni ahhoz, hogy Tarlós István kampányában vendéglátóként lépjünk fel. Azt tudomásul vesszük, hogy a leköszönő polgármester már nem foglalkozik saját kerületével, és energiáinak jelentős részét a fővárosi kampányra fordítja. Óbuda polgármestereként szívesen találkozunk vele, de főpolgármester-jelölti minőségében nem" - mondta a szocialisták fővárosi elnöke.

A politikus azt kérte a választóktól, október 1-jén szavazzanak Demszky Gábor főpolgármester-jelöltre és a koalíció listáira. A közleményt szerdán vagy csütörtökön hozzák nyilvánosságra, attól függően, mikorra sikerül minden érintet polgármesterrel aláíratni a dokumentumot.

Demszky Tarlós döntésére vár

Demszky Gábor szerdán arról beszélt egy sajtótájékoztatón, várja Tarlós István reagálását arra, hogy a III. kerület melyik változatot támogatja az M0-s északi szakaszának folytatásakor. A főváros, illetve a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hat változatot dolgozott ki, hogy Óbuda és a környező települések választani tudjanak, ám ez eddig nem történt meg.

Demszky szerint az óbudai polgároknak okoz majd gondot, hogy az M0-s északi hídjáról a forgalom a kerület közepére zúdul majd, ha nem épül meg a 10-es és a 11-es út közötti szakasz. Demszky szerint a gazdasági tárca még alagút fúrását sem tartja kizártnak, hogy csökkentse a kifogásokat az út megépítésével kapcsolatban.