Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Helyreállították a kidőlt oszlopokat

2006.07.20. 11:05
Öt nap alatt állították helyre a Margit hídon kidölt villanyoszlopokat. A villamosforgalom azonban még nem indulhatott újra, mert a többi oszlopot is meg kell erősíteni.

Felállították azt a két új villanyoszlopot a Margit hídon, amelyek szobaton hajnalban dőltek ki, és amelyek a villamos felsővezetékeit tartották. A BKV Zrt. csütörtöki közleménye szerint az éjszaka megkezdték a többi oszlop megerősítéséhez szükséges szerkezeti elemek, úgynevezett papucsok gyártását is.

A közlekedési társaság ezen kívül megkezdi a többi oszlop megerősítő elemeinek rögzítéséhez szükséges előkészületi munkálatokat, amelyek idején a munkák ideje alatt forgalomterelésre kell számítani. Esténként fél kilenctől reggel 5-ig a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomásuktól az Oktogonig közlekednek. Az Oktogon és a Moszkva tér között villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat. Reggel 5-től este 20.30-ig a nagykörúti villamosok a Jászai Mari térig járnak, a pótlóbuszokkal a Nyugati tér és a Moszkva tér között lehet utazni.

A BKV Zrt. arra törekszik, hogy a villamosforgalom mielőbb, de legkésőbb július 26-án, az úszó-Eb nyitónapján újraindulhasson a Margit hídon.

A 4-6-os villamosvonalon próbaüzemben hétvégenként már járnak a jelenlegi szerelvényeket leváltó Siemens Combinók, de ahhoz, hogy ezek a modernebb járművek közlekedni tudjanak a vonalon, több felújítást is el kellett végezni. A munkák befejezése óta - különböző hibák, problémák miatt - eddig majdnem hússzor állt le a villamosforgalom.

A legutóbbi, szombati gubanc (kidőlt oszlopok) óta független szakértő vizsgálja, hogy van-e felelőse a történteknek.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!