Paszkál
10 °C
15 °C

Nem lesz eseti vizsgálóbizottság Erzsébetvárosban

2008.12.23. 10:22
Leszavazta az erzsébetvárosi Fidesz-frakció javaslatát az MSZP-SZDSZ többség, így nem vizsgálhatja eseti bizottság azt az egymilliárdos kárt okozó, ingatlanpanamának látszó ügyet, amiért két SZDSZ-s politikust is elvittek.

Nem szavazta meg a budapesti erzsébetvárosi képviselőtestület többsége a Fidesz-frakció azon indítványát, hogy alakuljon ad hoc vizsgálóbizottság a kerületi ingatlanpanama-gyanú ügyében. Ugyancsak nem kapott támogatást az a fideszes javaslat, hogy hozzák nyilvánosságra az 1990 óta tartott zárt ülések jegyzőkönyveit.

Emlékeztetőül: a Fidesz annak a november végén kipattant ügy belső kivizsgálását szerette volna elérni, amelyben a rendőrség gyanúja szerint Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának SZDSZ-es elnöke, a szintén szabad demokrata Kardos Péter, a pénzügyi bizottság elnöke, valamint egy értékbecslőt, öt strómant és egy építési vállalkozót egymilliárd forintnyi kárt okozott a kerületnek. A rendőrség verziója szerint Gál és Kardos az értékbecslő közreműködésével áron alul adott el kerületi tulajdonú ingatlanokat a vállalkozónak, aki aztán off-shore cégeken keresztül már piaci áron értékesítették az épületeket.

A bíróság hétfőn újabb három hónappal meghosszabbította a Gál előzetes letartóztatását. Rajta kívül előzetesben van még Kardos és az értékbecslő, a strómancsapat és az építési vállalkozó szabad lábon védekezhet.