Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Blokkolt parkolás a Bazilika alatt

2006.07.14. 13:11
Három-négy órás várakozás után juthatott több mint száz tulajdonos az autójához, mert csütörtökön délután leállt a Szent István téri mélygarázs tároló rendszere. Az autósok csoportosan anyázták az automatát, az üzemeltető szerint viszont azt állítja, nem a rendszerrel volt a baj, hanem az egyik vezető hibázott.

Az Index információi szerint csütörtökön délután több órán keresztül szünetelt a Bazilika alatti polcos rendszerű automata tárolóban a gépkocsik kiadása. Az üzemzavar miatt mintegy száz ember várta hiába, hogy a parkolási díj kifizetése után hozzájusson autójához. Az autószállító liftek leállása miatt a délutáni órákban a hosszú ideig elérhetetlen diszpécser csak néhány gépkocsit tudott a felszínre hozatni a négy emelet mély raktárból.

Nem húzzák be

Volt már ilyen - világosították fel az Indexet a Bazilika Garázs központi számán. Az ügyeletes szerint azonban a rendszertelenül, de előforduló üzemzavar nem a számítógépes rendszer hibája miatt szokott bekövetkezni. A garázs munkatársa azt állította, hogy a leállások leggyakrabban azért következnek be, mert az autótulajdonosok a házi rend előírásai ellenére elfelejtik behúzni a kéziféket. A lift azt követően blokkolt le most is, hogy az érzékelők jelezték, elmozdult a jármű. A leállított szállítóegység miatt pedig az automata többi liftje sem tudta a kiadószintre emelni a kért autókat. A garázscég munkatársa szerint a koraestig tartó leállás idejére a károsult autósok által hozott taxiszámlák megtérítették.

Tavaly lefagyott

Tavaly áprilisban hosszabb leállás rontotta az akkor alig egyéves parkoló jó hírét. A nonstop nyitvatartó, felszín alatti garázsban a számítógépes rendszer lefagyása miatt történt hosszabb műszaki leállás, és mintegy kétszáz autó rekedt a mélyben.