Gusztáv
3 °C
7 °C

Blokkolt parkolás a Bazilika alatt

2006.07.14. 13:11
Három-négy órás várakozás után juthatott több mint száz tulajdonos az autójához, mert csütörtökön délután leállt a Szent István téri mélygarázs tároló rendszere. Az autósok csoportosan anyázták az automatát, az üzemeltető szerint viszont azt állítja, nem a rendszerrel volt a baj, hanem az egyik vezető hibázott.

Az Index információi szerint csütörtökön délután több órán keresztül szünetelt a Bazilika alatti polcos rendszerű automata tárolóban a gépkocsik kiadása. Az üzemzavar miatt mintegy száz ember várta hiába, hogy a parkolási díj kifizetése után hozzájusson autójához. Az autószállító liftek leállása miatt a délutáni órákban a hosszú ideig elérhetetlen diszpécser csak néhány gépkocsit tudott a felszínre hozatni a négy emelet mély raktárból.

Nem húzzák be

Volt már ilyen - világosították fel az Indexet a Bazilika Garázs központi számán. Az ügyeletes szerint azonban a rendszertelenül, de előforduló üzemzavar nem a számítógépes rendszer hibája miatt szokott bekövetkezni. A garázs munkatársa azt állította, hogy a leállások leggyakrabban azért következnek be, mert az autótulajdonosok a házi rend előírásai ellenére elfelejtik behúzni a kéziféket. A lift azt követően blokkolt le most is, hogy az érzékelők jelezték, elmozdult a jármű. A leállított szállítóegység miatt pedig az automata többi liftje sem tudta a kiadószintre emelni a kért autókat. A garázscég munkatársa szerint a koraestig tartó leállás idejére a károsult autósok által hozott taxiszámlák megtérítették.

Tavaly lefagyott

Tavaly áprilisban hosszabb leállás rontotta az akkor alig egyéves parkoló jó hírét. A nonstop nyitvatartó, felszín alatti garázsban a számítógépes rendszer lefagyása miatt történt hosszabb műszaki leállás, és mintegy kétszáz autó rekedt a mélyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!