Bernadett
0 °C
4 °C

Tiltakozó felvonulás a fővárosi parkolási rendszer ellen

2004.06.02. 11:25
Rendőrségi biztosítással vonulhatnak az Emberibb Parkolásért Mozgalom célkitűzéseivel egyetértő autósok a főpolgármesteri hivatalhoz, majd a Centrum Kft. székházához pénteken. A tiltakozók petíciót nyújtanak át Demszky Gábornak, amiben többek között a kerékbilincsek és a fizető parkolás kiterjesztése ellen tiltakoznak.
Pénteken tizenegy órától gyülekezhetnek a Felvonulási téren azok az autósok, akik egyetértenek a 2003 decemberében alakult, még nem bejegyzett Emberibb Parkolásért Mozgalom kifogásaival és követeléseivel.

A tiltakozó menet délben indul, az első állomás a "Budapest háromnegyedét uraló" Centrum Parkolórendszer Kft. Peterdi utcai székháza, ahol beszédben fejezik ki nemtetszésüket a "parkolási társaságok visszaélései, a parkolási bevételt felemésztő magáncégek miatt" - tudta meg az Index Legin Istvántól, a mozgalom egyik tagjától.

Tiltakoznak továbbá "útjaink autórongáló, rossz állapota, a kátyúk, a kerékbilincsek alkalmazása, a fizető parkolás egész városra kiterjedő, indokolatlan bevezetése, a lakossági térítésmentes parkolási engedélyek megszüntetése, a fizetőparkolásból, és a súlyadóból befolyt milliárdok elszámolás nélküli, nyomtalan felemésztése ellen."

A forgalmat előreláthatóan csak kis mértékben zavaró demonstrálók ezután a városháza elé vonulnak, ahol peticiót adnak át Demszky Gábor főpolgármesternek. A mozgalom honlapján olvasható bemutatkozó szöveg szerint a "cél nem a fizető rendszer eltörlése, hiszen annak létjogosultságát a megfelelő helyeken és módszerekkel nem vitatjuk. Mindössze a budapesti rendszer újragondolását, emberbarátabbá tételét szeretnénk elérni".