Ágnes
-1 °C
2 °C

Gyalogosokra vadásznak a rendőrök

2005.04.25. 08:45
A gázolásos balesetek megelőzése érdekében a fővárosban videokamerákkal figyelik majd az utakat, így azonnal rábizonyíthatják a járókelőkre a szabálytalanságot – adta hírül a Magyar Televízió Híradója.
Májustól a gyalogosok szabályszerű közlekedését ellenőrzi a rendőrség. Erre azért van szükség, mert az utóbbi időben különösen sok gyalogost gázoltak el a fővárosban.

Sokan sportot űznek abból, hogy szabálytalanul mennek át az úttesten - vélik a rendőrök, úgyhogy májustól nemcsak a vezetőket, hanem a gyalogosokat is figyelik majd.

A nagy forgalmú csomópontokat videokamerákkal is ellenőrzik, így senki nem menekülhet a büntetés elől. A bírság összege elérheti a 10 ezer forintot is, attól függően, hogy a szabálytalankodó gyalogos veszélybe sodort-e másokat is önmagán kívül.

A rendőrség szerint a szigorításra azért van szükség, mert a fővárosban jelentősen megnőtt a gyalogosgázolások száma. Télen például volt olyan nap, amikor 4 embert gázoltak halálra, és egyik esetben sem az autóvezetők voltak a hibásak.