Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Életveszélyes a Magyar Rádióban dolgozni

2008.02.19. 17:46
Engedély nélkül kezdtek teraszt és más vendéglátó pavilonokat építeni a Magyar Rádió székháza elé, a Pollack Mihály téren. A tűzoltók így nem férnek az épülethez és a mélygarázs füstelvezetői sem működnek rendesen. Eljárás indul majd.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szerint vészhelyzetet teremtett a Pollack Mihály téren épülő pavilonsor. A Magyar Rádió székháza és a Nemzeti Múzeum közötti téren vendéglátó pavilonok és terasz épül. Az épületek miatt tűzoltóautóval nem lehet megközelíteni a rádió épületét, tűz esetén lehetetlenné válna az oltás. A tűzoltók ezért a pavilonok azonnali bontását kérik. Az építkezés viszont még kedden, a tűzoltók bejelentése alatt is folytatódott.

A büfésor a tér alatti mélygarázst is veszélyezteti, mert ráépítettek a füstelvezető szellőzőkre. Így a kipufogógáz, és tűz esetén a füst sem tud megfelelően a levegőbe távozni.

A pavilonokat építő cégnek a VIII. kerületi önkormányzat szerint nem volt megfelelő engedélye. Józsefváros építésigazgatási irodájának vezetője szerint nem a most megvalósuló építményekről adtak be terveket. A kerület azonban saját hatáskörben nem rendelheti el a bontást, ahhoz egy másik szervezet kell, mert bontási végzést saját területére önkormányzat nem adhat ki. A Közigazgatási Hivatalnak kellene kijelölnie az erre illetékes szervet.