Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életveszélyes a Magyar Rádióban dolgozni

2008.02.19. 17:46
Engedély nélkül kezdtek teraszt és más vendéglátó pavilonokat építeni a Magyar Rádió székháza elé, a Pollack Mihály téren. A tűzoltók így nem férnek az épülethez és a mélygarázs füstelvezetői sem működnek rendesen. Eljárás indul majd.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szerint vészhelyzetet teremtett a Pollack Mihály téren épülő pavilonsor. A Magyar Rádió székháza és a Nemzeti Múzeum közötti téren vendéglátó pavilonok és terasz épül. Az épületek miatt tűzoltóautóval nem lehet megközelíteni a rádió épületét, tűz esetén lehetetlenné válna az oltás. A tűzoltók ezért a pavilonok azonnali bontását kérik. Az építkezés viszont még kedden, a tűzoltók bejelentése alatt is folytatódott.

A büfésor a tér alatti mélygarázst is veszélyezteti, mert ráépítettek a füstelvezető szellőzőkre. Így a kipufogógáz, és tűz esetén a füst sem tud megfelelően a levegőbe távozni.

A pavilonokat építő cégnek a VIII. kerületi önkormányzat szerint nem volt megfelelő engedélye. Józsefváros építésigazgatási irodájának vezetője szerint nem a most megvalósuló építményekről adtak be terveket. A kerület azonban saját hatáskörben nem rendelheti el a bontást, ahhoz egy másik szervezet kell, mert bontási végzést saját területére önkormányzat nem adhat ki. A Közigazgatási Hivatalnak kellene kijelölnie az erre illetékes szervet.