Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Őrület lesz nyáron Budán közlekedni

2008.05.20. 13:09
A 4-es metró és a budai főgyűjtőcsatorna együttes építése miatt június 16-tól augusztus 20-ig lezárják az alsó és a felső rakpartot is a Gellért tér környékén.

Egyszerre zárják le a nyáron Buda két forgalmas, párhuzamos útszakaszát a 4-es metró építése miatt. Június 16-tól augusztus 20-ig a Gellért tér közelében az alsó és a felső rakpartot sem lehet majd használni.

A Főpolgármesteri Kabinet úgy döntött, hogy egyszerre építik meg a budai főgyűjtőcsatorna ottani szakaszát és a 4-es metró Gellért téri állomásának lejtaknáját. A fővárost vezető politikusok szerint ez azért jó, mert nem csúszik majd a 4-es metró átadása a Gellért téri csatorna miatt, és összességében rövidebb ideig tart majd a forgalomkorlátozás.

Eddig úgy volt, hogy a metróállomáshoz szükséges lejtaknát csak 2009 májusában kezdik el megépíteni. A változás, hogy nem várják meg a főcsatorna adott szakaszának befejezését, hanem egyszerre építik meg a két műtárgyat.

Az indítványt a szocialista Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes terjesztette be. Azt tervezik, hogy a Gellért térről ideiglenesen felszedik a díszburkolatot, hogy a Budafoki út mindkét irányban járható legyen az építkezés alatt. Az így nyert ideiglenes útpálya a Gellért téri metróállomás megépülésének végéig megmarad.