Szervác, Imola
12 °C
18 °C

Rendőrt hívtak az utcán barátkozó önkormányzati képviselők

2005.09.30. 16:02
Az utcai népszerűsítő kampány közben olyan szóváltás alakult ki két önkormányzati képviselõ és egy helyi civil szervezet aktivistája között, hogy rendőrt hívtak a városatyák.

Csütörtökön délután a XI. kerületben, a Bártfai utca és a Tétényi út sarkára vonult ki két önkormányzati képviselő (az egyik szocialista, a másik MSZP-SZDSZ-es közös jelölt), de végül nem az eredetileg tervezett "népszerűsítő utcai beszélgetésekre" került sor. Ennek oka az volt, hogy megjelent a helyszínen a Bikás Park Egyesület aktivistája, aki hatalmas táblát cipelt magával, amelyen a kerület első emberének, Molnár Gyulának, az MSZP-s polgármesternek a lemondását követelte.

Ezután az aktivista vitatkozni kezdett a képviselőkkel amiatt, hogy milyen intézkedéseket hozott az önkormányzat a Tétényi út menti területen. (Mint ismeretes, korábban a Bikás-parkban egy vállalkozó számára biztosított területeket az önkormányzat, amit az egyesület régóta kifogásol.) Az Indexhez eljuttatott egyesületi közlemény szerint a kampányoló képviselők "kijelentették, hogy szimpatizánsunknak nincs joga a közterületen fellépni, majd kihívták a rendőrséget, hogy távolítsa el az illetőt. A kiérkező rendőrök igazoltatták szimpatizánsunkat, jegyzőkönyvet vettek fel az eseményről, közölték az illetővel, hogy semmi olyan cselekményt nem követett el, ami rendőrségi beavatkozást igényelne, majd távoztak a helyszínről".

Mindezzel kapcsolatban az egyesület közleményében leszögezi: az illető nem tagja a szervezetüknek, nem az egyesület nevében járt el, fellépését semmilyen formában nem egyeztette velük, s nem támogatják a politikai rendezvényeken való részvételt sem. Viszont a "bikás-dombiak" szerint szimpatizánsuknak magánemberként minden joga megvan arra, hogy szabadon véleményt nyilvánítson bármely üggyel kapcsolatban. Ugyanakkor az egyesület szomorúnak tartja, hogy éppen a demokratikusan választott képviselõik nincsenek tisztában a demokrácia alapvetõ szabályaival.

Az Index szerette volna megszólaltatni a XI. kerületi MSZP vezetõit, de sem a párt helyi székházában nem válaszoltak hívásunkra, sem pedig Molnár Gyula polgármestert nem sikerült utolérnünk.