Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Fideszes intézkedés ellen kelt ki Rogán

2006.11.30. 14:28
Furcsának tartja az V. kerület előző polgármestere, hogy az új kerületvezető, Rogán Antal úgy lép fel az állami hivatalokkal szemben, mintha ő lenne az első ilyen belvárosi politikus. Steiner Pál szerint Rogán most olyan intézkedés ellen lép fel, amelyet egy korábbi fideszes hozott.

Steiner Pál, az V. kerület 2002-2006 közötti polgármestere, az MSZP napokban megválasztott fővárosi frakcióvezetője az Indexnek elmondta: amíg Belváros-Lipótváros élén állt, elsőként ő kezdeményezte, hogy a közintézmények, állami hivatalok fizessenek az általuk használt közterületi parkolókért, igaz, a hivatalok vonakodása miatt nem jutott eredményre.

A volt polgármester mindezt azután mondta el, hogy októberben megválasztott utódja, a fideszes Rogán Antal most lépett fel az ellen, hogy dolgozóiknak ingyenes parkolót biztosítanak az állami hivatalok.

Százmilliót akar Rogán

Rogán tízmilliókat kér a parlament hivatalától valamint az egészségügyi tárcától az általuk használt parkolóhelyekért. Rogán szerint, ha valamennyi állami intézmény kifizeti az általuk használt parkolók után járó pénzt, a belváros 100 milliós bevételhez jut.

Mindezzel kapcsolatban Steiner Pál elmondta: ő már évekkel ezelőtt kezdeményezte ugyanezt, és erre azután kényszerült, hogy az ő elődje, Karsai Károly adott felhatalmazást, saját hatáskörben intézkedve, az Országgyűlésnek, hogy ingyen használhassa a Parlament, illetve a Képviselői Irodaház a közterületet.

Önálló közterület-felügyeletet is szeretne Rogán

Karsai 1998-2002 között volt polgármester, és éppen Rogán pártja, a Fidesz színeiben került Belváros-Lipótváros élére.

Rogán szerdán reggel a TV" Mokka című műsorában elmondta azt is, hogy ha a Fővárosi Közterület-felügyelettel nem sikerül dűlőre jutnia az ügyben, akkor kezdeményezni foga 2007 végéig egy önálló, kerületi közterület-felügyelet felállítását.