Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Lezárják hétvégenként a Lánchidat is

2007.06.19. 16:26
A Lánchíd hétvégi lezárásai miatt forgalmi változásokról adott ki közleményt a BKV. Hétvégenként lassan három hídon sem lehet normálisan átjutni Budáról Pestre.

Az eddigiekhez hasonlóan idén nyáron is többször lezárják a Lánchidat, ezért a hidat érintõ járatok útvonalának módosítására van szükség, közölte a BKV, többek között az Indexszel is.

Három hídon lesz torlódás

Így idén nyáron elõfordulhat majd, hogy egyszerre három hídon is forgalomkorlátozás lesz. A Szabadság hidat felújítás miatt zárják majd le augusztustól, a Lánchidat különbözõ ünnepségek ürügyén hétvégenként teszik gyalogos övezetté, a Margit híd északi oldalán pedig szombat délutántól vasárnap éjfélig adnak majd át egy sávot a biciklistáknak. (Ennek a következményeit a mostani hétvégén a Szent István körúton feltorlódott autósok már tapasztalhatták.)

Június 23. és augusztus 12. között hétvégenként rendezik meg a Hídünnepet, a Budapesti Búcsút és más eseményeket. "A hídlezárás miatt ezen idõszak alatt terelt útvonalon járnak a Lánchidat érintõ autóbuszjáratok" - szól a BKV keddi közleménye.

Hídünep

Június 23-án (szombaton) lesz a Hídünnep, ezért a 16-os autóbuszok a Deák Ferenc tér és a Moszkva tér (Várfok utca) között módosított útvonalon, az Erzsébet híd-Attila úti vonalon közlekednek. A terelés miatt a Dísz tér és a József nádor tér, illetve Dísz tér és Erzsébet tér között minden megállóhely kimarad.

A 86-os autóbuszokat szintén elterelik: az Újbuda, Függetlenségi Park felé a Csalogány utca - Széna tér - Moszkva tér - Krisztina körút - Attila út - Döbrentei tér útvonalon járnak majd. Óbudára, a Bogdáni út felé az Attila út - Vérmezõ út - Hattyú utca - Batthyány utca - Fõ utca - Batthyány tér - Bem rakpart útvonalon szállítják majd az utasokat.

A 105-ös autóbuszok terelten, az Apor Vilmos tér és Irányi utca között, az Erzsébet hídon át járnak.

Budapesti Búcsú

A 921-es éjszakai járat június 22-érõl 23-ára (péntekrõl szombatra) virradó éjszaka teljes üzemidõben Rákoskeresztúr, városközpont felé a Batthyány tér - Bem rakpart - Csalogány utca - Széna tér - Moszkva tér - Krisztina körút - Attila út felé mennek. Normafa végállomás felé pedig az Attila út - Vérmezõ út - Széna tér - Hattyú utca - Batthyány utca Fõ utca - Batthyány tér - Bem rakpart - Csalogány utca útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszokat.

A Budapesti Búcsú (június 30. - július 1.) és a többi nyári rendezvény idején, szombatokon és vasárnapokon a Lánchíd hídfõinél tartott rendezvények miatt a 16-os és a 105-ös autóbuszok módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!