Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezárják hétvégenként a Lánchidat is

2007.06.19. 16:26
A Lánchíd hétvégi lezárásai miatt forgalmi változásokról adott ki közleményt a BKV. Hétvégenként lassan három hídon sem lehet normálisan átjutni Budáról Pestre.

Az eddigiekhez hasonlóan idén nyáron is többször lezárják a Lánchidat, ezért a hidat érintõ járatok útvonalának módosítására van szükség, közölte a BKV, többek között az Indexszel is.

Három hídon lesz torlódás

Így idén nyáron elõfordulhat majd, hogy egyszerre három hídon is forgalomkorlátozás lesz. A Szabadság hidat felújítás miatt zárják majd le augusztustól, a Lánchidat különbözõ ünnepségek ürügyén hétvégenként teszik gyalogos övezetté, a Margit híd északi oldalán pedig szombat délutántól vasárnap éjfélig adnak majd át egy sávot a biciklistáknak. (Ennek a következményeit a mostani hétvégén a Szent István körúton feltorlódott autósok már tapasztalhatták.)

Június 23. és augusztus 12. között hétvégenként rendezik meg a Hídünnepet, a Budapesti Búcsút és más eseményeket. "A hídlezárás miatt ezen idõszak alatt terelt útvonalon járnak a Lánchidat érintõ autóbuszjáratok" - szól a BKV keddi közleménye.

Hídünep

Június 23-án (szombaton) lesz a Hídünnep, ezért a 16-os autóbuszok a Deák Ferenc tér és a Moszkva tér (Várfok utca) között módosított útvonalon, az Erzsébet híd-Attila úti vonalon közlekednek. A terelés miatt a Dísz tér és a József nádor tér, illetve Dísz tér és Erzsébet tér között minden megállóhely kimarad.

A 86-os autóbuszokat szintén elterelik: az Újbuda, Függetlenségi Park felé a Csalogány utca - Széna tér - Moszkva tér - Krisztina körút - Attila út - Döbrentei tér útvonalon járnak majd. Óbudára, a Bogdáni út felé az Attila út - Vérmezõ út - Hattyú utca - Batthyány utca - Fõ utca - Batthyány tér - Bem rakpart útvonalon szállítják majd az utasokat.

A 105-ös autóbuszok terelten, az Apor Vilmos tér és Irányi utca között, az Erzsébet hídon át járnak.

Budapesti Búcsú

A 921-es éjszakai járat június 22-érõl 23-ára (péntekrõl szombatra) virradó éjszaka teljes üzemidõben Rákoskeresztúr, városközpont felé a Batthyány tér - Bem rakpart - Csalogány utca - Széna tér - Moszkva tér - Krisztina körút - Attila út felé mennek. Normafa végállomás felé pedig az Attila út - Vérmezõ út - Széna tér - Hattyú utca - Batthyány utca Fõ utca - Batthyány tér - Bem rakpart - Csalogány utca útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszokat.

A Budapesti Búcsú (június 30. - július 1.) és a többi nyári rendezvény idején, szombatokon és vasárnapokon a Lánchíd hídfõinél tartott rendezvények miatt a 16-os és a 105-ös autóbuszok módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek.