Szilárda
0 °C
6 °C

Két hét múlva nyitnak a strandok

2005.04.16. 09:18
A belépőjegyek ára idén nem változik, a Rudasban pedig nyár elejétől várhatóan még éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség.

Szombaton kezdődik az előstrandidény: a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Rt. megnyitja a Gellért hullámmedencéjét, de egyelőre hullám nélkül, a hullámgép ugyanis csak két hét múlva indul be - tudta meg a Népszabadság. Április 30-án nyit a Palatinus, áttér a nyári nyitva tartásra a Dagály és ekkor lesz először látogatható a Széchenyi, a Rudas, a Lukács és a Gellért tetőnapozója. A csepeli és a csillaghegyi strandon május 14-én indul a szezon, a Paskálon és a Rómain június 4-én, Pünkösdfürdőn pedig június 11-én, írja a lap.

Nem drágul

A belépőjegyek ára a hírek szerint nem változik, sőt, az idény elején a legtöbb helyen valamivel olcsóbb is lesz a jegy, mint a tavalyi szezon végén. Kivétel a Gellért és a Széchenyi, ahol 100 és 200 forint közötti áremelés várható. A budapesti fürdőtarifák általában 1000 és 2000 forint között lesznek, kivéve megint csak a Gellértet, ahol az egész napos jegy ára megközelíti a 3000 forintot.

Éjszakai fürdőzés

Nyár elejére várhatóan elkészül a Rudas török kori része, ahol a tervek szerint péntekenként és szombatonként bevezetik az éjszakai fürdőzést. Mogyorósi Ferenc, a BGYH Rt. osztályvezetője a Népszabadságnak elmondta, a társaság elképzelése szerint a gőzfürdő ezen a két napon este tíz és hajnali három óra között is fogadná a - várhatóan főként fiatalokból álló - közönséget.

Haladékot kaptak a korszerűtlen közfürdők

Másfél éves haladékot kaphat az a körülbelül háromszáz fürdő, amelyekben május elsejéig nem tudják felszerelni az előírt szűrő-és vízforgató berendezéseket - tudta meg a Népszava. A jelenlegi szabályozás értelmében a korszerűsítésre szoruló fürdők a jövő hónaptól már nem fogadhatnának vendégeket. A kormány a jövő szerdai ülésén dönt az egészségügyi tárca javaslatáról, mely szerint 2006. decemberéig tovább működhetnének a töltő-ürítő rendszerű medencéket használó fürdők.