Magánkézbe adják a fővárosi strandok karbantartását

2008.06.09. 16:06
Pályázatot írt ki strandjainak takarítására, műszaki üzemeltetésére a Budapest Gyógyfürdői Zrt. A szerződés megkötése után feleslegessé válik 250-260 belső munkatárs, felszabadul viszont évi 150-200 millió forint és 17 ezer négyzetméter terület.

Pályázaton keres takarítót, műszaki karbantartót, üzemeltetetőt 12 strandjára és fürdőjére a Budapest Gyógyfürdői Zrt. Ferenci Tibor, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a munka nagy részét jelenleg is külsős vállalkozások végzik, de van egy belsős szervezet is, amely alacsony hatékonysággal dolgozik.

A vezérigazgató közölte, hogy a tevékenység kiszervezésével 250-260 munkatársától válik meg a cég. A nyertes vállalkozásnak kötelező az emberek felének átvétele, a többiek pedig képzési támogatást és végkielégítést kapnak.

A belső szolgálat leépítésével feleslegessé válik az eszközpark, amit várhatóan eladnak. Nemcsak eszközök, hanem 17 ezer négyzetméter terület is felszabadul (csak a Széchenyi fürdőben például 700 négyzetméteren fekszik a létesítmény mosodája).

Ferenci Tibor szerint ezeknek a területeknek a jobb kihasználásával, átalakításával is javul a cég hatékonysága. Hozzátette: a gazdasági és a szakmai tevékenység teljes egészében a társaság kezében marad.

Az igazgató elmondása szerint a BGYH Zrt tavalyi vesztesége egymilliárd forintot tett ki, amit idén szeretnének 400-500 millió forintra csökkenteni. Az átszervezés miatti költségcsökkenés mellett a cégvezetés abban is bízik, hogy az idén tapasztalt 15 százalékos bevétel növekedés is megmarad az év végéig.