Árpád
-2 °C
3 °C

Átment az első villamos a Szabadság hídon

2008.12.19. 20:48
Átment az első próba-villamosjárat pénteken kora este a Szabadság hídon. A villamos a teljes vonalon végigment, így ellenőrizték, hogy rendben van-e a pálya, illetve a felsővezeték-hálózat. Mindent rendben találtak, a forgalom szombaton már menetrend szerint indul.

Szombaton átadják a Szabadság hidat a villamosforgalomnak. Ezzel összefüggésben a korábbi útvonalán újra beindul a 47-es villamos a Deák Ferenc tér és Budafok, Városház tér között, valamint a 49-es villamos is a Deák Ferenc tér és a Kelenföldi pályaudvar között.

Az első villamos a Szabadság hídon

Megszűnnek a 47-49V és a 149-249V jelzésű villamospótló autóbuszok. A 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között szállítja az utasokat, ez pótolja az 56-os villamost, amely viszont ideiglenesen nem közlekedik.

A 18-as villamos a Moszkva tér és Savoya park között jár. A csatornaépítés miatt a 41-es villamossal megváltozott útvonalon, Kamaraerdő és a Moszkva tér között lehet utazni. A 41A villamos megszűnik, a 19-es villamos pedig ideiglenesen nem közlekedik, helyette a 19-41V jelzéssel villamospótló autóbuszok járnak a Batthyány tér és a Szent Gellért tér között.

A szombattól életbe lépő forgalmi rend ideiglenes állapot, várhatóan a budai főgyűjtő csatorna építésének befejezéséig tart, melynek tervezett időpontja 2009. április vége - közölte a BKV.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?