Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Drágább lesz és csúszik a Szabadság híd felújítása

2007.11.23. 12:12
Elérte a metróbetegség a Szabadság híd felújítását is. A beruházás egy előterjesztés szerint állami támogatást kap, ám 600 millió forinttal drágább lesz, és két hónappal csúszik a befejezése - tudta meg az Info rádió.

Az eredeti tervek szerint a Szabadság hidat 4,9 milliárd forint saját forrásból újította volna fel a fővárosi önkormányzat. Az Info rádió birtokába került előterjesztés szerint - amelyet jövő hét csütörtökön tárgyal a fővárosi közgyűlés -, lehetőség nyílt arra, hogy a főváros igénybe vehessen a Strukturális Alapból 2,7 milliárd forintos állami támogatást.

Az előterjesztés azt is tartalmazza, hogy kiderült, a beruházás költségei időközben 600 millió forinttal növekedtek. A költségnövekedés oka egyrészt a díszvilágítás kiépítése, ami 250 millió forintba kerül, másrészt pedig az, hogy a felújítást össze kell hangolni a 4-es metró Fővám téri megállójának építésével. Ez utóbbi elem okozza azt is, hogy a híd felújításának befejezése két hónapot csúszik.

A metrómegálló építésének egy szakaszában ugyanis le kell zárni a pesti hídfőt, ezért a felújítási munkálatok során csak Buda felől lehet megközelíteni a munkaterületet. Több mindent át kell költöztetni a Duna túloldalára, például egy trafóházat is. A módosított tervek szerint 2008 decemberében indulhat meg a villamosforgalom a Szabadság hídon.