Sára, Márió
2 °C
6 °C

Elhordták az újbudai szeméthegyet

2006.05.16. 11:57
Felszámolták a focipálya nagyságú szeméttelepet a XI. kerületben. A hulladék nagy részét egy ferencvárosi építkezésről hordták Újbudára.

A 6-os út bevezető szakaszán, a Savoya Park melletti focipályányi illegális hulladéklerakón felgyűlt építési törmelék nagyobb részét saját költségen elvitette az a cég, amelyiknek az alkalmazottai márciusban odahordták - tudtuk meg Domonkos Csabától, a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat sajtófőnökétől. A cég az Index információi szerint csak azután szállíttatta el a szemetet, hogy rendőrségi feljelentést tett az újbudai önkormányzat.

A rendőrség nyomoz az ügyben, és a nyomozás jelenlegi állása szerint nem a szállítmányozó cég, vagy az építtető rendelte el, hogy ide ürítsék az autók a törmeléket, hanem néhány alkalmazott saját elhatározásából rakodta itt le a sittet - közölte a sajtófőnök.

Az Újbudán lerakott hulladék származási helyére, pontosabban az erre utaló első nyomokra a XI. kerületi polgármesteri hivatal munkatársai bukkantak rá, végül is így jutott el a rendőrség a ferencvárosi Gizella Malom építkezésére. Kiderült, hogy innen hozták a sittet Budára, később viszont lakossági, kommunális hulladék is megjelent a Savoya Park mellett.

Az FKF szállította el végül a maradékot

A kommunális hulladékot a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt szállította el. A területen kb. 1000 köbméter építési hulladék, és 80-100 köbméter kommunális hulladék volt.

"A telek bejáratát lezárták, hogy elkerüljék egy hasonló szeméttelep kialakulását" - közölte Domonkos, hozzátéve: "Az FKF Rt. új munkarenddel - esti és éjszakai járőrözéssel - próbálja a XI. kerületi közterületek állapotát és tisztaságát megóvni."