Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MSZP megfúrta a pesti fõépítészi pályázatot?

2007.05.07. 13:35
Az Infó rádió értesülései szerint eredményesen, de sikertelenül zárult a budapesti fõépítészi poszt betöltésére kiírt pályázat. Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes elmondta, kevesen jelentkeztek a posztra. Az Index értesülései szerint a szocialisták ellenzték Beleznay Éva megbízott fõépítész véglegesítését a poszton. Steiner Pál MSZP-frakció válaszra sem méltatta az Indexet.

Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes az Infó rádióban elmondta, a pályázat eredményes, ám sikertelen volt. A politikus ezt azzal indokolta, hogy kevesen jelentkeztek a posztra.

Beleznayé a legjobb program

"Ezen belül a legjobb programmal Beleznay Éva jelenlegi megbízott fõépítész állt elõ" - jelentette ki Ikvai-Szabó Imre.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem véglegesítették a megbízott fõépítészt, a fõpolgármester-helyettes azzal indokolt, hogy túl kevesen jelentkeztek, így Demszky Gábor úgy döntött: nem nevez ki fõépítészt.

A fõpolgármesteri hivatal fõépítészi irodáját az eredménytelen pályázat nyomán továbbra is Beleznay Éva megbízott fõépítész vezeti. Az Infó rádió úgy tudja, hogy a fõváros vezetése ebben a ciklusban még tervezi egy pályázat kiírását, ám ennek idõpontja egyelõre nem ismert.

A fõvárosnak tavaly szeptember óta - amikor Schneller István lemondott a posztról - nincs hivatalos fõépítésze. A volt fõépítész akkor úgy nyilatkozott, hogy megunta a szélmalomharcot a különbözõ ingatlanokért küzdõ lobbikkal.

Steiner válaszra sem méltatta az Indexet

Az Index értesülései szerint a szocialisták ellenezték a fõépítészi pályázaton Beleznay Éva véglegesítését. Steiner Pál, a fõvárosi MSZP-frakció vezetõje válaszra sem méltatta az Index megkeresését, csak annyit üzent, kérdezzük meg Tiba Zsolt fõjegyzõt az ügyben. (Ismeretes, hogy a fõjegyzõ nem politikai szereplõ, politikai ügyben nem is nyilváníthat véleményt.)

Beleznay Éva nem akart nyilatkozni az ügyrõl az Indexnek, szerinte is a fõjegyzõt kell megkérdezni az ügyben. Tiba Zsolt hétfõn kora délután tárgyalt, egyelõre õt nem tudtuk megszólaltatni.