Ágnes
-5 °C
2 °C

Az MSZP megfúrta a pesti fõépítészi pályázatot?

2007.05.07. 13:35
Az Infó rádió értesülései szerint eredményesen, de sikertelenül zárult a budapesti fõépítészi poszt betöltésére kiírt pályázat. Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes elmondta, kevesen jelentkeztek a posztra. Az Index értesülései szerint a szocialisták ellenzték Beleznay Éva megbízott fõépítész véglegesítését a poszton. Steiner Pál MSZP-frakció válaszra sem méltatta az Indexet.

Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettes az Infó rádióban elmondta, a pályázat eredményes, ám sikertelen volt. A politikus ezt azzal indokolta, hogy kevesen jelentkeztek a posztra.

Beleznayé a legjobb program

"Ezen belül a legjobb programmal Beleznay Éva jelenlegi megbízott fõépítész állt elõ" - jelentette ki Ikvai-Szabó Imre.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem véglegesítették a megbízott fõépítészt, a fõpolgármester-helyettes azzal indokolt, hogy túl kevesen jelentkeztek, így Demszky Gábor úgy döntött: nem nevez ki fõépítészt.

A fõpolgármesteri hivatal fõépítészi irodáját az eredménytelen pályázat nyomán továbbra is Beleznay Éva megbízott fõépítész vezeti. Az Infó rádió úgy tudja, hogy a fõváros vezetése ebben a ciklusban még tervezi egy pályázat kiírását, ám ennek idõpontja egyelõre nem ismert.

A fõvárosnak tavaly szeptember óta - amikor Schneller István lemondott a posztról - nincs hivatalos fõépítésze. A volt fõépítész akkor úgy nyilatkozott, hogy megunta a szélmalomharcot a különbözõ ingatlanokért küzdõ lobbikkal.

Steiner válaszra sem méltatta az Indexet

Az Index értesülései szerint a szocialisták ellenezték a fõépítészi pályázaton Beleznay Éva véglegesítését. Steiner Pál, a fõvárosi MSZP-frakció vezetõje válaszra sem méltatta az Index megkeresését, csak annyit üzent, kérdezzük meg Tiba Zsolt fõjegyzõt az ügyben. (Ismeretes, hogy a fõjegyzõ nem politikai szereplõ, politikai ügyben nem is nyilváníthat véleményt.)

Beleznay Éva nem akart nyilatkozni az ügyrõl az Indexnek, szerinte is a fõjegyzõt kell megkérdezni az ügyben. Tiba Zsolt hétfõn kora délután tárgyalt, egyelõre õt nem tudtuk megszólaltatni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!