Ivett, Frida
7 °C
16 °C

A Fidesz is elhatárolódik a szoknyaméretet előíró képviselőtől

2005.08.26. 16:29
A Fidesz fővárosi frakciója nem tárgyalta azt a javaslatot, amelyet Mitnyan György nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek arról, hogyan kellene a Városházán öltözni. Egy SZDSZ-es ügyvivő szexistának nevezte Mitnyant.
"Mitnyan György, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció tagja önálló indítványt nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek az öltözködéssel kapcsolatban. A frakció az indítványt nem tárgyalta, ezért a javaslat nem a frakció, hanem a képviselő önálló véleményét tükrözi. A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció engedi, hogy képviselőinek saját, akár a frakciótól eltérő javaslatai legyenek" - olvasható az Indexhez pénteken elküldött fideszes közleményben.

Mint arrólcsütörtökön beszámoltunk, Mitnyan György, XII. kerületi fideszes polgármester öltözködésre vonatkozó indítványt nyújtott be a Fővárosi Közgyűléshez, amelyben előírná, hogy a hölgyek szoknyája maximum 2-3 centit villanthat ki a térd fölött, de ezt is csak akkor ha tökéletes lábbal vannak megáldva, uraknak pedig mindig bőrtalpú cipőt kell hordaniuk.

Szakadt hivatalnokok

Mitnyan György azért javasolja a komplett dress-code elfogadását, mert szerinte jelenleg szakadt és extrém kinézetű hivatalnokokat is el kell viselnie a Városháza ügyfeleinek. Mitnyan kerületében már évek óta ajánlást bocsát ki a dolgozók számára.

A javaslatról a budapesti főjegyző már csütörtökön szkeptikusan nyilatkozott. Tiba Zsolt azt valószínűsítette, hogy nem lesz kötelező dress-code a városházán, mivel nincs panasz a munkatársak öltözködésére. Tiba szerint egyébként is minden fővárosnál dolgozó hölgy csinos, így értelmetlen volna azt méricskélni, hogy kinek, mennyire jó a lába.

Sándor Kára SZDSZ-es ügyvivő pénteki közleményben bírálta a polgármester jaaslatát. Szerint Mitnyan súlyosan megsérti az azonos bánásmódra vonatkozó törvényt, "vagy ahogyan az európai közéletben mondják: szexista". Az ügyvivő szerint a polgármester "gondolkodása európai mércével mérve nem szalonképes".