Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Villamos elé parkoló autós miatt állt a forgalom

2006.09.08. 20:56
Rossz helyen hagyta hátra autóját ismét egy sofőr, az autós miatt fél óráig állt egy budapesti villamosvonalon a forgalom.

Pénteken a 17-es villamos vonalán szünetelt a forgalom, miután egy sofőr úgy parkolt le Toyota típusú autójával, hogy a villamosok nem tudták folytatni útjukat, tájékoztatta az Indexet Vitézy Dávid, a VEKE, azaza a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője.

A forgalom csaknem fél órán át szünetelt, ráadásul a péntek délutáni csúcsforgalomban nem járhattak a villamosok. A kocsi fél öttől körülbelül öt óráig dekkolt a villamosok útjában, mire végül visszatért a sofőr és mintha mi sem történt volna, odébbállt. A rendőrség ezúttal sem lépett közbe. Szerdán egy órára állt meg a forgalom a XIII. kerületben az Angyalföldi út és a Huba utca kereszteződésében a délutáni csúcsforgalomban egy szabálytalanul parkoló gépkocsi miatt, a 75-ös trolibusz sem járt.

Schőn Péter őrnagy, a BRFK szóvivője az Indexszel korábban azt közölte, hogy egy 1994-es törvény szerint a rendőrség közlekedésrendészeti feladatai ellátásakor - többek között - a közterületen szabálytalanul álló járművet elszállíthatja, ha az a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti.

A VEKE is szorgalmazta, hogy a rendőrség ilyenkor lépjen közbe, és szállíttassák el a tömegközlekedési járművek útjában álló autókat. A pénteki fennakadás esetében azonban ismét nem ez történt, pedig a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén maga Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya közölte: ha a tömegközlekedést akadályozzák a szabálytalanul parkolók, a BRFK azonnal intézkedik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!