Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Villamos elé parkoló autós miatt állt a forgalom

2006.09.08. 20:56
Rossz helyen hagyta hátra autóját ismét egy sofőr, az autós miatt fél óráig állt egy budapesti villamosvonalon a forgalom.

Pénteken a 17-es villamos vonalán szünetelt a forgalom, miután egy sofőr úgy parkolt le Toyota típusú autójával, hogy a villamosok nem tudták folytatni útjukat, tájékoztatta az Indexet Vitézy Dávid, a VEKE, azaza a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője.

A forgalom csaknem fél órán át szünetelt, ráadásul a péntek délutáni csúcsforgalomban nem járhattak a villamosok. A kocsi fél öttől körülbelül öt óráig dekkolt a villamosok útjában, mire végül visszatért a sofőr és mintha mi sem történt volna, odébbállt. A rendőrség ezúttal sem lépett közbe. Szerdán egy órára állt meg a forgalom a XIII. kerületben az Angyalföldi út és a Huba utca kereszteződésében a délutáni csúcsforgalomban egy szabálytalanul parkoló gépkocsi miatt, a 75-ös trolibusz sem járt.

Schőn Péter őrnagy, a BRFK szóvivője az Indexszel korábban azt közölte, hogy egy 1994-es törvény szerint a rendőrség közlekedésrendészeti feladatai ellátásakor - többek között - a közterületen szabálytalanul álló járművet elszállíthatja, ha az a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti.

A VEKE is szorgalmazta, hogy a rendőrség ilyenkor lépjen közbe, és szállíttassák el a tömegközlekedési járművek útjában álló autókat. A pénteki fennakadás esetében azonban ismét nem ez történt, pedig a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén maga Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya közölte: ha a tömegközlekedést akadályozzák a szabálytalanul parkolók, a BRFK azonnal intézkedik.