Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Tíz évre titkosították a BKV tanulmányát

2008.09.11. 16:14
Felháborítónak tartja a Lakossági összefogás Budafok 2008 mozgalom, hogy a BKV nem ad ki számukra egy járatmódosításról szóló szakvéleményt az adatvédelmi törvényre hivatkozva. Szerintük ugyanis a tanulmány őket igazolná, az erőltetett járatmódosítási tervek ellenében.

A XXII. kerületi Lakossági összefogás Budafok 2008 mozgalom a szerint a Tanító, Pattantyús, Kapisztrán, Széchenyi, Pannónia, Ostor és Dévény utcák nem alkalmasak buszközlekedésre. Ezt a kertvárosi területet a BKV járatmódosítási tervének részeként vonták be szeptember 6-án a tömegközlekedési hálózatba, korábban nem járt a keskeny utcákon busz.

A 150-200 helyi lakost összefogó mozgalom kikérte a BKV-tól azt a szakvéleményt, amelynek készítője forgalombiztonsági szempontból vizsgálta meg az újonnan kijelölt tömegközlekedési útvonalakat. A lakosok úgy tudják, hogy a szerintük közérdekű adatnak számító munkaanyag alkalmatlanság miatt nem javasolja ezeket az útvonalakat.

Csakhogy a BKV jogi osztálya levélben az adatvédelmi törvényre hivatkozva megtagadta a szakvélemény kiadását, mondván, hogy a döntéselőkészítő munkaanyag a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános. Mindemellett a levél szerint a titkos munkaanyag nem tartalmaz adatotokat, amelyek a kijelölt útvonalak alkalmatlanságára utalnának.

A BKV szerint az érintett utcák alkalmasak a buszközlekedésre, ezt a véleményt támogatja a kerületi önkormányzat is. A változás első hat hónapja egyfajta próbaüzem lesz: ezalatt a BKV mérésekkel vizsgálja a vonalakat. A kerület álláspontja szerint ezt követően lehetőség van a változtatásra, amennyiben szükséges.