Erzsébet
1 °C
4 °C

Tíz évre titkosították a BKV tanulmányát

2008.09.11. 16:14
Felháborítónak tartja a Lakossági összefogás Budafok 2008 mozgalom, hogy a BKV nem ad ki számukra egy járatmódosításról szóló szakvéleményt az adatvédelmi törvényre hivatkozva. Szerintük ugyanis a tanulmány őket igazolná, az erőltetett járatmódosítási tervek ellenében.

A XXII. kerületi Lakossági összefogás Budafok 2008 mozgalom a szerint a Tanító, Pattantyús, Kapisztrán, Széchenyi, Pannónia, Ostor és Dévény utcák nem alkalmasak buszközlekedésre. Ezt a kertvárosi területet a BKV járatmódosítási tervének részeként vonták be szeptember 6-án a tömegközlekedési hálózatba, korábban nem járt a keskeny utcákon busz.

A 150-200 helyi lakost összefogó mozgalom kikérte a BKV-tól azt a szakvéleményt, amelynek készítője forgalombiztonsági szempontból vizsgálta meg az újonnan kijelölt tömegközlekedési útvonalakat. A lakosok úgy tudják, hogy a szerintük közérdekű adatnak számító munkaanyag alkalmatlanság miatt nem javasolja ezeket az útvonalakat.

Csakhogy a BKV jogi osztálya levélben az adatvédelmi törvényre hivatkozva megtagadta a szakvélemény kiadását, mondván, hogy a döntéselőkészítő munkaanyag a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános. Mindemellett a levél szerint a titkos munkaanyag nem tartalmaz adatotokat, amelyek a kijelölt útvonalak alkalmatlanságára utalnának.

A BKV szerint az érintett utcák alkalmasak a buszközlekedésre, ezt a véleményt támogatja a kerületi önkormányzat is. A változás első hat hónapja egyfajta próbaüzem lesz: ezalatt a BKV mérésekkel vizsgálja a vonalakat. A kerület álláspontja szerint ezt követően lehetőség van a változtatásra, amennyiben szükséges.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?