Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Jégpálya lesz a Széna téren is

2004.11.09. 17:19
A kormány igenjén múlik az idei Kossuth téri jégpálya léte, a kérdés azonban nem szerepel a holnapi kormányülés napirendjén. Ha rábólintanak, valószínűleg december 19-én indulhat a szezon. Szintén december közepén nyitna Buda első fizetős jégpályája a Margit körút és a Széna téri buszpályaudvar közötti területen.
Ha igent mond a kormány, leghamarabb december 19-én vasárnap nyílhat meg az idei jégpálya a Kossuth téren, tudtuk meg Friss Gábortól, a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati elhelyezési és rendezvényszervezési főcsoportjának vezetőjétől.

Akárcsak tavaly vagy tavalyelőtt, az üzemeltetőt 2004-ben is nyílt közbeszerzéssel választja ki a minisztérium, feltéve, hogy szerdai ülésén a kormány rábólint a javaslatukra, tette hozzá. Friss Gábor ezt valószínűnek tartja, mert mint mondta "senki sem vállalná annak az ódiumát, hogy ne legyen" jégpálya. A kormány - reményeik szerint - arról is dönt majd, hogy mekkora összeget fordíthatnak a beruházásra. László Boglár kormányszóvivő az Indexnek elmondta, szerdán nem kerül szóba a jégpálya ügye, legalábbis nem szerepel a napirendben. Hozzátette: "Nem valószínű, hogy parázs vitát fog kiváltani a kérdés."

Friss Tamás elmondta, azért csak december 19-én indulhatnak, mert amíg tart a plenáris ülés, hétfőnként és keddenként nem foglalhatják le a parkolót a képviselők autói elől. Ha lefektették a csöveket, az időjárástól függően négy-öt napba telik, míg megfelelő jég lesz, tette hozzá.

Jégpálya Budán is

A Népszabadság információi szerint jégpálya nyílik a Széna téren is, a nyitás tervezett időpontja december közepe. A Széna téri buszállomás és a Margit körút közötti elkerített fővárosi telek tavasztól őszig sporttelepként működik majd, a beruházó cég, a Magyar Jég Kft. már a földmunkáknál tart. A harmincszor tizenöt méteres pályát a telken található műemlék épület, egy valaha volt lövölde helyén alakítják ki.

A cég vezetője, Varjú Árpád a napilapnak elmondta, hosszú távon bérelnék a telket a Fővárosi Önkormányzattól. Elmondta, szerintük az épülő jégpályának igen kedvező perspektívái vannak, mivel Budapesten kevés az ilyen jellegű sportlétesítmény, és azok sem mindig nyilvánosak. A jegyárakat Varjú még nem tudta megmondani, mint mondta, egyelőre kalkulálnak.