József, Bánk
-6 °C
0 °C

Túrják az utat Óbudán, a Tabánnál és Budafokon

2007.06.18. 09:36
Hétfőtől újabb három útszakaszt újítanak fel Budapesten. Óbudán a Vörösvári út, a Tabán mellett a Döbrentei út és tér, Budafokon pedig az Anna utca kap új burkolatot, közölte a Független Hírügynökség.

Hétfő hajnalban kezdődött el a Vörösvári út felújítása a Bécsi út és a Flórián tér között. Lemarják az elöregedett burkolatot, átépítik a buszmegállókat, helyenként a járdákat is felújítják, végül aszfaltoznak, majd felfestik a burkolati jeleket. Napközben csak egy sávot korlátoznak szakaszosan, a nagy helyigényű munkálatokat éjszaka végzik majd. A munkaterületen 30 kilométeres sebességkorlátozás lép életbe. A kivitelezés összesen 21 napig tart, és több mint 255 millió forintba kerül.

Szintén hétfőn kezdődik a Döbrentei út és Döbrentei tér felújítása az útburkolat marásával. A felújítás a szegélyek korrekciójából, a buszmegállók átépítéséből és aszfaltozásból áll. A forgalmat végig fenntartják, de sávszűkületekre és szakaszos sávlezárásra számítani kell. Itt is 30 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be, és tilos lesz parkolni. A felújítás összesen 15 napig tart, és több mint 50 millió forintba kerül.

Ugyancsak hétfőn kezdődik a XXII. kerületi Anna utca felújítása az Ady Endre út és a Törley tér között. A bontás után átépítik a szegélyeket, majd lemarják a burkolatot és új aszfaltszőnyeget terítenek az útra. A buszmegállókat is átépítik. Szakaszos sávlezárásra kell számítani, az autósokat jelzőőrök terelik. A felújítás alatt 30 kilométeres sebességkorlátozás lép életbe és parkolni sem lehet. A 20 napig tartó felújítás csaknem 30 millió forintba kerül - közölte korábban a Főpolgármesteri Hivatal.