Erzsébet
1 °C
4 °C

Idén kevesebb utat újítanak fel Budapesten

2008.03.04. 11:46
Pénzhiány miatt idén a tavalyinál sokkal kevesebb utat, két részletben mintegy 30 kilométert újíthatnak fel a fővárosban - közölte Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) frakcióvezető a Főpolgármesteri Kabinet keddi ülésén elhangzottakat ismertetve.

A decemberben elfogadott ez évi útfelújítási programban még 60 kilométernyi útfelújítás szerepelt. Ez is jóval kevesebb a múlt évi több mint 100 kilométernél.

A főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint idén kibővül ugyan az állami támogatás felhasználásának lehetősége, az egy forintos fővárosi önrészhez azonban továbbra sem kapnak egy forintos állami támogatást.

Az idei 4,6 milliárd forintos útfelújítási keretből csaknem 1,4 milliárd forintra van szükség a Fővárosi Közgyűlés által decemberben elrendelt Thököly úti ideiglenes útfelújításhoz. A közbeszerzés időigényessége miatt a Thököly út felújítása várhatóan csak szeptember közepén kezdődhetne meg.

John Emese elmondta azt is, hogy a korábban jelzettnél egy héttel későbbre, március 26-ára jelezte Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a BKV ez évi paraméterkönyvének, menetrend-tervezetének beterjesztését a városüzemeltetési bizottság elé.

A Főpolgármesteri Kabinet ülésének végén Demszky Gábor átadta Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettesnek írásos véleményét a szocialisták által szorgalmazott holdingszerű egészségügyi átalakítási javaslatról. Erről a kabinetülés után tartott koalíciós egyeztetésen váltottak szót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?