József, Bánk
-6 °C
0 °C

Az utánfutók után az autókon is tilos lehet a reklám

2005.06.08. 17:54
Nagyobb büntetést javasol a visszaeső utánfutóreklámosoknak a fővárosi önkormányzat szakbizottsága, amely más téren is szigorítana.

Az utánfutók után az autókon elhelyezett reklámokra is kiterjesztené a reklámozási tilalmat a fővárosi szakbizottsága. A várostervezési bizottság szerdán kezdeményezte, hogy egészítsék ki a hatályos fővárosi rendeletet.

A bizottság nagyobb büntetést szabna ki azokra, akiket illegális utánfutós reklámozás miatt már korábban is megbüntettek. A tilalmat szeretnék kiterjeszteni az autókra szerelt reklámokra is, ehhez azonban közgyűlési döntés szükséges.

A bizottság elé benyújtott hivatali tájékoztató szerint az elmúlt egy évben ötvennégy, reklámmal ellátott utánfutót szállítottak el a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő főutakról. A hatályos KRESZ jelenleg nem tiltja az utánfutós reklámozást, amivel a kerületi utakon továbbra is szabadon élhetnek az autósok.

Hozzájárult a bizottság, hogy a június 30-én kezdődő Dürer-kiállítás reklámozására a Szépművészeti Múzeum főlépcsőjére, az előtte lévő járdára és a teljes homlokzatra színes képeket, feliratokat vetítsenek.