Olivér
5 °C
8 °C

Újabb hat helyszínen kezdődnek útfelújítások Budapesten

2006.09.16. 13:50
További útfelújítások kezdődnek a fővárosban a XXI., a XIII. és a XIX. kerületben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
Szombaton kezdődik a XXI. kerületben a Szabadság utca Vénusz utca és az Orion utca közötti szakaszának felújítása a szegélyek bontásával. A felújítás keretében lemarják az út burkolatát, majd új aszfalt kerül az útalapra, illetve újjáépítik a szegélyeket. A munkálatok idején egy sávon haladhat a forgalom, a felújított útszakaszt várhatóan október 15-én adják át.

Hétfőn 12 órakor kezdődik a XIII. kerületben a Szegedi út Gömb utca és Reitter Ferenc utca közötti szakaszának teljes átépítése az ideiglenes forgalomtechnika kialakításával. Ezt követően az első ütemben a Csata utca és a Reitter Ferenc utca között kezdik meg a burkolat bontását, ezért egy irányban lehet csak közlekedni a Reitter Ferenc utca felé.

A kiszoruló forgalom és a 32-es autóbusz módosított útvonalon közlekedhet. A teljes felújítás során átépítik az útalapot és a szegélyeket, majd két réteg új aszfalt kerül az útra. Néhány hét múlva a kivitelező megkezdi a Gömb utca felújítását is, a felújítás várhatóan október 30-ig tart.

A XIX. kerületben négy helyszínen kezdődik most felújítás: a Bartók Béla utcában a Simonyi Zsigmond utca és a Szabó Ervin utca között, a Pannónia utcában az Álmos utca és a Zalaegerszeg utca között, a Hungária úton az Ady Endre út és a Kós Károly tér között és a Kós Károly téren. Mind a négy helyszínen elbontják a régi burkolatot, újjáépítik a szegélyeket és a buszmegállókat, akadálymentesítik a járdát és új aszfaltszőnyeget terítenek az útra.

A Bartók Béla utat vasárnap lezárják a marási munkálatok miatt, majd egy hétig szegélyt építenek sávszűkület mellett. Jövő hétvégén aszfaltoznak ismét teljes lezárás mellett.

A Pannónia utcában szegélyt építenek a Kós Károly tértől az Álmos utcáig, majd keddtől aszfaltoznak félpályás lezárás mellett. A Hungária úton és a Kós Károly téren hétfőtől péntekig marják a burkolatot félpályás lezárás mellett, aztán a szegélyeket bontják és építik sávszűkület mellett. Ezeken a helyszíneken várhatóan a jövő héten aszfaltoznak. A felújított utakat várhatóan október 30-án adják át a forgalomnak. Az érintett utcákban a kivitelezés teljes ideje alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?