Ilona
17 °C
32 °C

Újabb hat helyszínen kezdődnek útfelújítások Budapesten

2006.09.16. 13:50
További útfelújítások kezdődnek a fővárosban a XXI., a XIII. és a XIX. kerületben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
Szombaton kezdődik a XXI. kerületben a Szabadság utca Vénusz utca és az Orion utca közötti szakaszának felújítása a szegélyek bontásával. A felújítás keretében lemarják az út burkolatát, majd új aszfalt kerül az útalapra, illetve újjáépítik a szegélyeket. A munkálatok idején egy sávon haladhat a forgalom, a felújított útszakaszt várhatóan október 15-én adják át.

Hétfőn 12 órakor kezdődik a XIII. kerületben a Szegedi út Gömb utca és Reitter Ferenc utca közötti szakaszának teljes átépítése az ideiglenes forgalomtechnika kialakításával. Ezt követően az első ütemben a Csata utca és a Reitter Ferenc utca között kezdik meg a burkolat bontását, ezért egy irányban lehet csak közlekedni a Reitter Ferenc utca felé.

A kiszoruló forgalom és a 32-es autóbusz módosított útvonalon közlekedhet. A teljes felújítás során átépítik az útalapot és a szegélyeket, majd két réteg új aszfalt kerül az útra. Néhány hét múlva a kivitelező megkezdi a Gömb utca felújítását is, a felújítás várhatóan október 30-ig tart.

A XIX. kerületben négy helyszínen kezdődik most felújítás: a Bartók Béla utcában a Simonyi Zsigmond utca és a Szabó Ervin utca között, a Pannónia utcában az Álmos utca és a Zalaegerszeg utca között, a Hungária úton az Ady Endre út és a Kós Károly tér között és a Kós Károly téren. Mind a négy helyszínen elbontják a régi burkolatot, újjáépítik a szegélyeket és a buszmegállókat, akadálymentesítik a járdát és új aszfaltszőnyeget terítenek az útra.

A Bartók Béla utat vasárnap lezárják a marási munkálatok miatt, majd egy hétig szegélyt építenek sávszűkület mellett. Jövő hétvégén aszfaltoznak ismét teljes lezárás mellett.

A Pannónia utcában szegélyt építenek a Kós Károly tértől az Álmos utcáig, majd keddtől aszfaltoznak félpályás lezárás mellett. A Hungária úton és a Kós Károly téren hétfőtől péntekig marják a burkolatot félpályás lezárás mellett, aztán a szegélyeket bontják és építik sávszűkület mellett. Ezeken a helyszíneken várhatóan a jövő héten aszfaltoznak. A felújított utakat várhatóan október 30-án adják át a forgalomnak. Az érintett utcákban a kivitelezés teljes ideje alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani.