Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Novemberig várhatók dugók Budapesten

2005.09.06. 16:27
Még két hónapig tart a "soha nem látott mértékű útfelújítás" Budapesten. November 15-ére mindenhol elhallgatnak a munkagépek.

A budapesti útfelújítások idei szakasza november 15-én fejeződik be, mondta az Indexnek Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke. A tervek alapján a végéhez közelednek a felújítások, ezért idővel már csak néhány helyszínen okoznak fennakadásokat a forgalomban.

A Balatoni úton egy felüljáró rekonstrukciója és a Budafoki út javítása okozhat még dugókat. A november közepi időpontra elkészül a Városligeti- tó felett átívelő híd felújítása is. Ezekkel az építkezésekkel fejeződik majd be az idei program.

A Hegyalja úton szeptember 16-án fejeződik be a rekonstrukció, így talán nem lesz akkora dugó, mint amilyen hétfőn, ott jártunkkor volt. A Bajcsy-Zsilinszky út aszfaltozásának befejezése október 25-én várható.

A kivitelezők többnyire tartották a beígért határidőket, mondta Czuk Dorottya. Néhány napos csúszások ugyan előfordultak, de ez betudható az esős időjárásnak. A Fehérvári út felújításánál pedig két bombát és fegyvereket találtak a munkások, ezek elszállítása okozott kisebb fennakadást.

A budapestiek csak a rekonstrukciók elkezdésekor idegeskedtek a dugók és a torlódások miatt. "Megszokták a dugókat az emberek, és persze köszönjük a türelmüket"- mondta a sajtófőnök. Az építkezések helyszínén idén először szórólapokat is osztottak, amiben a várható felfordulás időtartamáról és helyéről tájékoztatták a budapestieket.