Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Nyomoznak a budapesti útfelújítások ügyében

2008.09.05. 06:12
A 2006-os útfelújítások ügyében elrendelte a napokban a nyomozást az ügyészség, mert nem a valós adatokkal számolt el a főváros az állam felé, amikor támogatást kapott egyes útfelújításokhoz.

Elrendelte a nyomozást a 2006-os fővárosi útfelújítások ügyében a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség - írja a Magyar Nemzet. Az ügyben két fideszes fővárosi képviselő tett feljelentést korábban a Központi Ügyészség Nyomozó Hivatalánál, jogosulatlan gazdasági előnyszerzés gyanúja miatt.

Kiderült ugyanis, hogy a fővárosi önkormányzat nem a valós értékek alapján számolt el az útfelújításokhoz kapott állami támogatással, és kamatokkal együtt 700 millió forintot kellett végül visszafizetnie.

Az ügy később a vám- és pénzügyőrséghez került, onnan BRFK-hoz, az ORFK-hoz, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, amely az ügyészséghez fordult. A lap szerint valószínűleg Demszky Gábor főpolgármestert is ki kell majd hallgatni az ügyben - a felújítás elszámolásainak egy részét maga a főpolgármester vagy megbízottja írta alá ugyanis.