Olivér
5 °C
8 °C

Nyomoznak a budapesti útfelújítások ügyében

2008.09.05. 06:12
A 2006-os útfelújítások ügyében elrendelte a napokban a nyomozást az ügyészség, mert nem a valós adatokkal számolt el a főváros az állam felé, amikor támogatást kapott egyes útfelújításokhoz.

Elrendelte a nyomozást a 2006-os fővárosi útfelújítások ügyében a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség - írja a Magyar Nemzet. Az ügyben két fideszes fővárosi képviselő tett feljelentést korábban a Központi Ügyészség Nyomozó Hivatalánál, jogosulatlan gazdasági előnyszerzés gyanúja miatt.

Kiderült ugyanis, hogy a fővárosi önkormányzat nem a valós értékek alapján számolt el az útfelújításokhoz kapott állami támogatással, és kamatokkal együtt 700 millió forintot kellett végül visszafizetnie.

Az ügy később a vám- és pénzügyőrséghez került, onnan BRFK-hoz, az ORFK-hoz, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, amely az ügyészséghez fordult. A lap szerint valószínűleg Demszky Gábor főpolgármestert is ki kell majd hallgatni az ügyben - a felújítás elszámolásainak egy részét maga a főpolgármester vagy megbízottja írta alá ugyanis.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?