Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőtől éjszaka is újítják a Váci utat

2007.09.06. 17:22
Felgyorsítják a budapesti útfelújításokat, a Váci úton hétfőtől napi 24 órában dolgoznak. A főváros szerint a nagyobb fennakadások az útfelújítások első 2-3 napja után megszűnnek, addigra az emberek ugyanis megtalálják a kerülőutakat, vagy a közösségi közlekedést választják.

Az útfelújítások minél gyorsabb elkészülte érdekében a Váci úton hétfőtől napi 24 órában dolgoznak, és egyes munkafázisaiban a Szentmihályi úton sem áll le a munka, derül ki a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főpolgármester-helyettesi Irodája szóvivőjének tájékoztatásából.

"Az iskolakezdésig a közműfelújítások 92 százaléka fejeződött be, valamint összesen 65 helyszínen végeztek az út felújításával is, amely az éves program közel 65 százaléka" - írja Hidas Judit, aki emlékeztetett arra is, hogy a főváros az idén a tervezettnél kevesebb kormánytámogatást kapott az útfelújításokhoz, ezért kisebb összegből gazdálkodott.

Leszorított árak

Közölte, hogy úgy tudták a kivitelezők árajánlatait a lehető legalacsonyabbra szorítani, hogy öt csoportban - időben egymástól eltolva - pályáztatták a munkákat; ezért maradt néhány forgalmasabb szakasz - például a Váci és a Szentmihályi út - szeptemberre, míg az Erzsébet királyné útját a közműmunkák elhúzódása miatt újítják most.

"Fontos kiemelni, hogy az útfelújítások első 2-3 napja után a torlódások jelentősen csökkennek, mert az utat használók megtalálják a kerülő utakat, így a közösségi közlekedési eszközök is megfelelően tudnak haladni" – mondta. Megjegyezte, hogy a Váci útnál "már csak kisebb fennakadások vannak".

Hétvégén korlátoznak

A Lőrinci és a Melzer utca felújítása már elkezdődött, így ez nem zajlik majd egy időben a Veres Péter úti és a Pesti úti munkálatokkal. "A nagy forgalomkorlátozást jelentő munkákat hétvégén csináljuk, és hétköznap csupán a kisebb munkákat (szegélyátépítés, járdafelújítás, akadálymentesítés, buszmegállók felújítása) végzik az útépítők" - áll a közleményben.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint előkészítetlen és elhibázott útfelújítások zajlanak és teljes a káosz Észak-Pesten. A VEKE ezért felszólította a főváros vezetését, hogy azonnal tegyen intézkedéseket a helyzet stabilizálása érdekében, "ha kell, valamelyik útfelújítás felfüggesztésével, illetve a tömegközlekedés előnyben részesítését szolgáló intézkedésekkel".