Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Hétfőtől éjszaka is újítják a Váci utat

2007.09.06. 17:22
Felgyorsítják a budapesti útfelújításokat, a Váci úton hétfőtől napi 24 órában dolgoznak. A főváros szerint a nagyobb fennakadások az útfelújítások első 2-3 napja után megszűnnek, addigra az emberek ugyanis megtalálják a kerülőutakat, vagy a közösségi közlekedést választják.

Az útfelújítások minél gyorsabb elkészülte érdekében a Váci úton hétfőtől napi 24 órában dolgoznak, és egyes munkafázisaiban a Szentmihályi úton sem áll le a munka, derül ki a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főpolgármester-helyettesi Irodája szóvivőjének tájékoztatásából.

"Az iskolakezdésig a közműfelújítások 92 százaléka fejeződött be, valamint összesen 65 helyszínen végeztek az út felújításával is, amely az éves program közel 65 százaléka" - írja Hidas Judit, aki emlékeztetett arra is, hogy a főváros az idén a tervezettnél kevesebb kormánytámogatást kapott az útfelújításokhoz, ezért kisebb összegből gazdálkodott.

Leszorított árak

Közölte, hogy úgy tudták a kivitelezők árajánlatait a lehető legalacsonyabbra szorítani, hogy öt csoportban - időben egymástól eltolva - pályáztatták a munkákat; ezért maradt néhány forgalmasabb szakasz - például a Váci és a Szentmihályi út - szeptemberre, míg az Erzsébet királyné útját a közműmunkák elhúzódása miatt újítják most.

"Fontos kiemelni, hogy az útfelújítások első 2-3 napja után a torlódások jelentősen csökkennek, mert az utat használók megtalálják a kerülő utakat, így a közösségi közlekedési eszközök is megfelelően tudnak haladni" – mondta. Megjegyezte, hogy a Váci útnál "már csak kisebb fennakadások vannak".

Hétvégén korlátoznak

A Lőrinci és a Melzer utca felújítása már elkezdődött, így ez nem zajlik majd egy időben a Veres Péter úti és a Pesti úti munkálatokkal. "A nagy forgalomkorlátozást jelentő munkákat hétvégén csináljuk, és hétköznap csupán a kisebb munkákat (szegélyátépítés, járdafelújítás, akadálymentesítés, buszmegállók felújítása) végzik az útépítők" - áll a közleményben.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint előkészítetlen és elhibázott útfelújítások zajlanak és teljes a káosz Észak-Pesten. A VEKE ezért felszólította a főváros vezetését, hogy azonnal tegyen intézkedéseket a helyzet stabilizálása érdekében, "ha kell, valamelyik útfelújítás felfüggesztésével, illetve a tömegközlekedés előnyben részesítését szolgáló intézkedésekkel".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!