16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Nem találták az előzetesbe zárt Gál vagyonnyilatkozatát

2008.12.02. 16:04
A VII. kerületi képviselőtestület vagyonnyilatkozatainak első évfolyamát kereste napokig az önkormányzat, amikor a mentelmi bizottság vezetője bejelentette, hogy rendkívüli ülésen vizsgálja meg a testület tagjainak anyagi gyarapodását. A polgármester, Hunvald György biztosan marad a VII. kerületi MSZP élén, pedig szocialista körökben is nagy a bizonytalanság, vajon tovább lép-e az ügyészség Gál György SZDSZ-es frakcióvezető letartóztatása után.

A jegyző által lezárt széfben őrzik az erzsébetvárosi önkormányzat választott képviselőinek nyilvános vagyonnyilatkozatait. Az Index megpróbált betekintést nyerni a bevallásokba, de erre csak a mentelmi bizottság ülésén kerülhet sor.

A testület rendkívüli ülését a rendkívüli helyzetre való tekintettel már a múlt pénteken összehívta Kecskés Gusztáv, elnök, a KDNP frakcióvezetője. Kecskés az Indexnek azt mondta, hogy a sajtóban megjelent utalások miatt tartotta szükségesnek, hogy a bizottság áttekintse a képviselők nyilatkozatait 2002-2006 között.

Az iratok bekérése után azonban kiderült, hogy a testület 2002-es vagyonnyilatkozat-csomagja nincs meg. Az önkormányzati képviselőknek hat éve kellett első alkalommal számot adnia a jelentősebb értékű ingóságukról és ingatlanjaikról. A jegyző kedden tájékoztatta Kecskést arról, hogy végül meg lett a kiinduló állapotot rögzítő csomag is, így nincs akadálya a bizottság vizsgálatának.

Kecskés az Index kérdésére elmondta, hogy a 2006-ban indult nyomozás ideje alatt eddig sem a rendőrség, sem az ügyészség nem kért betekintést a testület egyetlen tagjának vagyonnyilatkozatába sem.

A háromtagú testület egyébként csonka ülést lesz kénytelen tartani. A testületnek ugyanis Gál György is tagja, de ő éppen az ingatlan-eladási botrány főszereplőjeként előzetes letartóztatásban van, és várhatóan karácsonyi ott is marad. A sajtóban Gál vagyonáról indult találgatás. A VII. kerületi szabad demokrata politikusnak a hírek szerint a Dembinszky utcában van egy 20-30 millió, a Klauzál téren egy felújított 30-35 millió forint értékű lakása. Nyaralója van Balatonszéplakon, és a horvátországi Vir szigeten. Élettársa nevén van a kerület legnagyobb volumenű beruházása, a Garai téri piac tetején épített 160 milliós piaci értékű kétszintes úszómedencés penthouse. Gál autója, a Jaguar legújabb sport limuzinja is 20-30 milliós értéket képvisel.

Hunvald György egy VII. kerületi lakás tulajdonjogával és egy másik, szintén a kerületben található ingatlan haszonélvezeti jogával rendelkezik. Idén egy régi Jaguaron és még néhány márkás közlekedési eszközön kívül egy Trabant 601-est is bevallott.

Az Index információi szerint egyébként a hétvégén minden bizonnyal simán újra pártelnökké választják a kerület polgármesterét.  • Hírek
  • Bankszámla