Árpád
-2 °C
3 °C

Új rendszer mától két villamosvonalon

2009.02.01. 08:32
Mát kísérleti jelleggel több villamosjárat csak akkor áll meg, ha az utasok jelzik leszállási szándékukat, vagy a megállóban várakoznak. Vasárnaptól két villamos vonalán, márciustól pedig újabb három járaton vezetik be az új rendszert. Az utasokat hangosbemondón is tájékoztatják a változtatásokról.

A BKV energiatakarékos és utasbarát lépésével elsősorban a téli hidegben nyújt komfortosabb szolgáltatást vonalain. A BKV leszállásjelzővel felszerelt villamosai csak akkor állnak meg a megállóhelyeken, ha ott felszálló utas várakozik, vagy a járművön előre jelezte valaki leszállási szándékát.

Vasárnap üzemkezdettől elsőként az 59-es és az 59A villamos vonalán vezetik be az új intézkedést, majd március 1-jétől a 2-es villamosok déli szakaszán, valamint a 24-es és 52-es villamosokon. A Farkasrét, Márton Áron tér irányban az Apor Vilmos téren, valamint a Könyves Kálmán körút irányban a Haller utcánál azonban ezután is mindig megállnak majd a villamosok - olvasható a közlekedési társaság közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?