Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Nem jár az egyes villamos a fővárosban

2007.10.13. 08:33
Nem közlekedik szombaton és vasárnap Budapesten a Bécsi út és a Thököly út között az 1-es villamos, mert a Hungária körút és az Ajtósi Dűrer sor kereszteződésben vágányokat cserélnek. A munka nem csak a villamosközlekedést érinti, az autósoknak is terelésre kell számítani.

A Bécsi út és a Thököly út között villamospótló autóbuszok közlekednek. A pótlóbuszkra a legtöbb helyen a villamosmegállók közelében, a 901-es éjszakai járat megállóiban lehet felszállni. Ezen a hétvégén nem jár a 17-es villamos sem, a pótlóbuszok a vágányokon járnak és a villamosmegállókban lehet rájuk felszállni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az 1-es villamos vonalának felújítási munkái miatt hétfőn hajnali öt óráig két ütemben lesznek forgalomkorlátozások. A vágánycsere első részében a Hungária körút városközpont felé vezető balra kanyarodó sávja, valamint az Ajtósi Dürer sor belső önálló balra kanyarodó sávja lesz lezárva. A második ütemben a Hungária körút Francia út felé vezető balra kanyarodó sávját zárják le.

Elmarad a korábban október 15. és november 15. közötti időszakra tervezett felújítás az 56-os villamos vonalán. A BKV tájékoztatása szerint az egy hónapos vágányzár technikai okok miatt egy későbbi időpontra csúszik. Azt egyelőre nem tudni, mikor lesz pontosan az 56-os, 59-es és 18-as villamosok vonalát érintő felújítás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!