Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

A Való Világ Villa lebontását követeli a Fidesz

2004.04.02. 14:26
Az RTL Klub engedély nélkül épített Való Világ Villájának lebontását szorgalmazták, s a fővárosi közigazgatási hivatalnak az üggyel kapcsolatban hozott intézkedéseit bírálták fideszes politikusok pénteken Budapesten, a villa előtt tartott sajtótájékoztatójukon.
2002 óta nem sikerül lebontatnia a kerületnek az engedély nélküli építményt - közölte sajtótájékoztatóján Sasvári Szilárd, a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezető-helyettese és Bús Balázs III. kerületi Fidesz-elnök. Bús Balázs, aki egyúttal a városrész alpolgármestere is, elmondta, hogy a közigazgatási hivatal nemrég már a harmadik alkalommal adta vissza a kerületnek új eljárásra a bontást elrendelő határozatot.

Rossz üzenet

A kerületi elnök szerint igen rossz az üzenete annak, hogy egy multinacionális cég bármit megtehet, miközben minden állampolgártól elvárják, hogy engedélyt kérjen akár egy sufni megépítéséhez is. Bús Balázs elmondta: a szabályozási terv szerint az adott kerületrészben nem építhető lakás, ennek ellenére a Való Világ Villában évek óta laknak emberek.

Bús Balázs egy kérdésre válaszolva közölte: azt, hogy több autónyi rendőr is megjelent a helyszínen, annak tulajdonítják, hogy a Mai Nap című lapban félrevezető információ jelent meg. Az újság ugyanis tüntetésként jelezte pénteki számában a fideszesek által a helyszínre meghirdetett sajtótájékoztatót.

Stúdió vagy villa?

Felkai László a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője az MTI-nek elmondta, hogy folyamatban lévő ügyben nem kíván nyilatkozni. A hivatalvezető elmondta: valóban többször is hatályon kívül helyezték a III. kerületnek a Való Világ Villa lebontására vonatkozó döntését.

A gondot Felkai szerint az okozza az ügyben, hogy "mivel nincs pontosan tisztázva a tényállás, a közigazgatási hivatal nem tudja meghozni másodfokú határozatát". Az ehhez szükséges pontosítások miatt adták vissza minden alkalommal az elsőfokú bontási határozatot. A hivatalvezető közölte: először azt kell eldönteni, hogy a villa stúdióként, vagy lakóépületként funkcionál-e. Ha ugyanis stúdiónak tekintik, akkor nagy összegű bírság kifizetése után fennmaradási engedélyt kaphat az épület.