Szilárda
-4 °C
2 °C

Nyílt levélben gyalázza a Vodafone-t az újbudai polgármester

2007.05.22. 17:09
Engedély nélküli adótorony felépítése miatt tiltakozik az újbudai polgármester. Ahogyan nyílt levelében Molnár Gyula fogalmaz "még egy világcég sem állhat a törvények felett, és nem tekintheti semmisnek a hatóságokat".


Molnár Gyula
A Vodafone Magyarország vezérigazgatójának írt nyílt levelében, amelyben egy engedély nélküli adótorony építése ellen emelte fel a szavát, Molnár Gyula a törvények és az etika betartására szólítja fel Beck György vezérigazgatót. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az ügyben az elmúlt években számos levélváltás történt a Vodafone és az önkormányzat között, ezek azonban nem vezettek eredményre egy engedély nélkül felállított adótorony ügyében.

Utalt arra is, hogy a közel egy évtizede a kelenvölgyi Bazsalikom utcában épített tornyot idén tavasszal ugyan elbontatta a cég, de néhány nap múlva újra felállították. Molnár Gyula szerint erre feltehetőleg azért került sor, mert ilyen esetekben új hatósági eljárást kell indítani. "Ez a cselekedet elképzelhetetlen arroganciára vall. (...) Nem tekintheti semmisnek a hatóságokat, a törvényeket és az ott lakókat egy olyan cég, amelynek forgalma, nyeresége az emberek bizalmán, fogyasztásán alapul" - hangoztatta a polgármester, aki egyben határozott fellépést ígért.


Beck György
"Vajon miféle etikát, erkölcsiséget sugároz ez a zugügyvédi mentalitással megvalósított, arcpirítóan cinikus lépés? Hogyan egyeztethető ez össze az Önök cége által hangoztatott társadalmi felelősségvállalás alapelveivel?" - vetette fel a kerületi vezető. Molnár Gyula azt írta, polgármesterként és parlamenti képviselőként is fel kell szólítania a cég vezetőit: hagyjanak fel a törvénytelen építkezéssel, és keressenek a toronynak olyan helyet, amely a jogszabályoknak megfelel.

A Vodafone Magyarország közleményében azt írta, a cég elkötelezett az iránt, hogy a XI. kerületben valamennyi ügyfele hozzáférjen az általa nyújtott szolgáltatásokhoz, és azokat a lehető legmagasabb színvonalon vehesse igénybe. A kialakult helyzetben a Vodafone célja a körülmények mielőbbi tisztázása, és olyan optimális megoldás megtalálása, amely az érintett felek konszenzusán alapszik, a kerület lakosainak érdekeit is szem előtt tartva, olvasható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!