Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Demszky állítsa meg Hagyó BKV-s ámokfutását

2008.03.05. 20:58
A Fidesz követeli, hogy a BKV használtbusz-beszerzési tendere, a milliárdos tanácsadói szerződések, a személyi összefonódások és a tervezett járatritkítások miatt sürgősen rendet kell tenni a főváros közlekedési cégénél.

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportja felszólítja Demszky Gábort, hogy "haladéktalanul állítsa meg azt az ámokfutást", amit helyettese a BKV-nál a tömegközlekedés átszervezésével kapcsolatban véghezvisz, tegyen rendet a cégnél, terelje szabályos keretek közé helyettesének munkáját, fogalmaz a frakció szerdai közleménye.

A Wintermantel Zsolt által jegyzett dokumentum szerint nem halogatható tovább az utóbbi hetekben kipattant ügyek tisztázása, a következmények levonása és a felelősök megnevezése. A városüzemeltetési bizottság alelnökeként is tevékenykedő politikus példaként említi a BKV használtbusz-beszerzési tenderét, a milliárdos tanácsadói szerződéseket, a személyi összefonódásokat, és a cég paraméterkönyvét, menetrendjét.

A Fidesz-frakció felszólítja Demszky Gábort: a Fővárosi Közgyűlés határozatának betartása érdekében utasítsa városüzemeltetési helyettesét - Hagyó Miklóst (MSZP) - arra, hogy a jövő hétfői közgyűlésre terjessze elő a használtbusz-beszerzést vizsgáló BKV felügyelőbizottsági jelentést.

A Fidesz a demokrácia megcsúfolásának tartja, hogy a tisztségviselők semmibe véve a testületi döntéseket, nem hajtják végre a közgyűlés, vagy a szakbizottság határozatát. Emlékeztetett a városüzemeltetési bizottság azon decemberi döntésére, miszerint a civilekkel és a szakmai szervezetekkel akkor kezdődhet meg a paraméterkönyv második körös egyeztetése, ha előbb megtárgyalja azt a testület. Így ugyanis csak szakmailag átgondolt és várospolitikailag vállalható tervezet kerülne a nyilvánosság elé. A bizottság határozatával ellentétesen a BKV közzétette a paraméterkönyv-tervezetét, megkezdte a második körös egyeztetést, a javaslat azonban még mindig nem jutott el hivatalos formában a testület elé.