Judit
3 °C
7 °C

Demszky állítsa meg Hagyó BKV-s ámokfutását

2008.03.05. 20:58
A Fidesz követeli, hogy a BKV használtbusz-beszerzési tendere, a milliárdos tanácsadói szerződések, a személyi összefonódások és a tervezett járatritkítások miatt sürgősen rendet kell tenni a főváros közlekedési cégénél.

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportja felszólítja Demszky Gábort, hogy "haladéktalanul állítsa meg azt az ámokfutást", amit helyettese a BKV-nál a tömegközlekedés átszervezésével kapcsolatban véghezvisz, tegyen rendet a cégnél, terelje szabályos keretek közé helyettesének munkáját, fogalmaz a frakció szerdai közleménye.

A Wintermantel Zsolt által jegyzett dokumentum szerint nem halogatható tovább az utóbbi hetekben kipattant ügyek tisztázása, a következmények levonása és a felelősök megnevezése. A városüzemeltetési bizottság alelnökeként is tevékenykedő politikus példaként említi a BKV használtbusz-beszerzési tenderét, a milliárdos tanácsadói szerződéseket, a személyi összefonódásokat, és a cég paraméterkönyvét, menetrendjét.

A Fidesz-frakció felszólítja Demszky Gábort: a Fővárosi Közgyűlés határozatának betartása érdekében utasítsa városüzemeltetési helyettesét - Hagyó Miklóst (MSZP) - arra, hogy a jövő hétfői közgyűlésre terjessze elő a használtbusz-beszerzést vizsgáló BKV felügyelőbizottsági jelentést.

A Fidesz a demokrácia megcsúfolásának tartja, hogy a tisztségviselők semmibe véve a testületi döntéseket, nem hajtják végre a közgyűlés, vagy a szakbizottság határozatát. Emlékeztetett a városüzemeltetési bizottság azon decemberi döntésére, miszerint a civilekkel és a szakmai szervezetekkel akkor kezdődhet meg a paraméterkönyv második körös egyeztetése, ha előbb megtárgyalja azt a testület. Így ugyanis csak szakmailag átgondolt és várospolitikailag vállalható tervezet kerülne a nyilvánosság elé. A bizottság határozatával ellentétesen a BKV közzétette a paraméterkönyv-tervezetét, megkezdte a második körös egyeztetést, a javaslat azonban még mindig nem jutott el hivatalos formában a testület elé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?