Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Kormánynegyed helyett zajvédő fal épül a Nyugatinál

2008.10.08. 14:20
A fővárosi városfejlesztési bizottság szerdai ülésén felkérte Demszky Gábor főpolgármestert, hogy intézkedjen a Nyugati pályaudvar Podmaniczky utca felőli oldalán a megfelelő zajvédelemről, mert a vonatcsattogás zavarja a lakosokat.

Ughy Attila, a fővárosi önkormányzat városfejlesztési bizottságának elnöke elmondta, hogy a bizottság megszavazta Wertán Zsolt képviselő javaslatát, hogy biztosítsanak zajvédő falat a Nyugati pályaudvar mellé.

A politikus hozzátette, hogy a Podmaniczky utcai lakókat azóta zavarja a vonatok zaja, amióta a kormánynegyed építésének keretében lebontották az addig zajfogóként is funkcionáló épületeket.

A probléma szóba került már a terézvárosi önkormányzat ülésén is, ahol megbízták Wertán Zsolt kerületi és fővárosi kereszténydemokrata képviselőt, hogy képviselje a helyi érdekeket a fővárosi közgyűlésben.

A kormánynegyed idén év elején részben forráshiány, részben rossz előkészítettség miatt leállt, ahogy akkor a kormányzati vezetők fogalmaztak, ideiglenesen. A letarolt terület most értékesítésre vár.  • Vennék
  • Hírek