Alfréd
-3 °C
3 °C

Lakópark helyett vízi vidámpark épülhet Zuglóban

2004.02.25. 14:32
Egy lakópark és Budapest első vízi vidámparkja versenyez egymással a Paskál-forrás melletti területért. A zuglói polgármester az utóbbit támogatja, a főváros városképvédelmi bizottsága ugyanakkor hivatalosan a lakópark terveit fogadta el.
A zuglói Paskál-forrásnál épülhet meg Budapest első vízi vidámparkja, adta hírül az InfoRádió. A kerület polgármestere támogatja a beruházó terveit. Rátonyi Gábort a rádiónak azt mondta, a területen jelenleg több környezetszennyező ipari terület található, amiket egy rendezési terv szerint lakópark váltott volna fel.

Lakópark már van

Ugyanakkor a polgármester úgy vélekedik a zuglóiaknak nincs igényük a közelben már megépült lakóparktól néhány száz méterre egy újabb százlakásos lakóparkra, ezért mind a zuglóiak, mind a XIV. kerületi polgármesteri hivatal támogatja a beruházónak azt az ötletét, hogy a forrás melletti egymilliárd forintra becsült területen inkább a rekreációs központnak nevezett vízi vidámpark épüljön.

A helyiek előnyben

A beruházás részletei még nem ismertek, annyi viszont bizonyos, hogy a vállalkozó fele arányban helyieket foglalkoztatna a vízi vidámparkban, és a kerületi gyerekeknek kedvezményt adna.