Bush Szolnokra telefonált Medgyessyért

2003.02.26. 15:55
George W. Bush Szolnokon érte utol telefonon Medgyessy Pétert, akivel megbeszélték a magyar árvízi helyzetet, és az Iraki válság kezelésére tett magyar lépéseket. Minkettejük szerint az iraki helyzet megoldásához további erőfeszítésekre van szükség és együttműködésre a felelősen gondolkodó "nemzetközi tényezők" között.
Szolnokra telefonált George W. Bush, hogy a magyar árvízi és belvíz helyzetről érdeklődjön az éppen ott tartózkodó Medgyessy Pétertől.

Vidékfejlesztés a kormányülés napirendjén
Szolnokon tartott kormányülést szerdán a kabinet. Többek között a helyi gátrendszert nézték meg, amelynek apropóján Medgyessy Péter kijelentette, hogy a Vásárhelyi-tervet mindenképpen meg kell valósítani. Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter azt mondta, hogy az Európa-terv legnagyobb horderejű vidékfejlesztési programja lesz a Vásárhelyi-terv, az idén egymilliárdot költenek tervezésre, 39 milliárdot pedig a következő 3 évben beruházásra. A számoknál maradva: a Tisza völgyének fejlesztésére 170 milliárdot szánnak, a legrászorultabb hét megye pedig 24 milliárdra számíthat területfejlesztésre.
A Miniszterelnöki Hivatal sajtóközleménye szerint az amerikai elnök elismeréssel szólt arról, hogy a kormány tagjai személyesen, a problémák helyszínén hoznak döntéseket, ami megnyugtatja az embereket, majd áttért az Irakkal kapcsolatos kérdésekre.

A sajtóközlemény szerint Bush megdicsérte a magyar miniszterelnököt, hogy következetesen kiállt korábbi, a tömegpusztító fegyverek felszámolásáért tett erőfeszítések mellett. Bush azon örömének is hangot adott, hogy a Parlament megszavazta Törökország védelmében a NATO egységek Magyarországon való áthaladásához az engedélyt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek