Judit
3 °C
7 °C

A vonatpótló vezetője okozta a balesetet?

2000.07.17. 13:53
Az első vizsgálatok szerint az elsőbbségadás elmulasztása okozta azt a vasárnapi miskolci buszbalesetet, amelyben tizennégyen sérültek meg. A rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap este negyedkilenckor egy dugig tömött vonatpótló busz kanyarodni készült, ám nem adott elsőbbséget egy egyenesen haladó, garázsba tartó busznak. A rendőrség tömegszerencsétlenség okozásának alapos gyanúja miatt folytat eljárást.
Tizennégy sérültje van a vasárnap esti miskolci buszbalesetnek, amely az eddigi vizsgálatok szerint az elsőbbségadás elmulasztása miatt következett be - közölte Kiss Árpád, A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság igazgatási osztályvezetője. Tájékoztatása szerint a korábbi közlésekkel ellentétben a vonatpótló busz nem a Borsod Volán járata volt.

A vonatpótló vezetője, a miskolci József Attila utcából szeretett volna a Baross Gábor utcába kanyarodni, s eközben nem adott elsőbbséget az egyenesen haladó, garázsba tartó helyi járatnak - ismertette a baleset részleteit a rendőrség illetékese. A miskolci tűzoltók három gépjárművel, tizenegy fővel siettek a helyszínre. A vonatpótló ajtaját ki kellett feszíteni, az utasokat ugyanis csak így tudták kimenteni.

A megyei rendőrség tömegszerencsétlenség okozásának alapos gyanúja miatt indított eljárást a vonatpótló autóbusz vezetője ellen. Várhatóan bizonyítási kísérletet is tartanak majd, ahol megpróbálják rekonstruálni a szerencsétlenséget.

A sérültek állapota kielégítő - tudtuk meg a megyei kórház baleseti sebészetének ügyeletes főorvosától. A három kórházban fekvő utas elsősorban az ütközéskor kitört ablakok szilánkjaitól sérült meg. Miután elsősorban zúzódásokat szenvedtek, hamarosan elhagyhatják a kórházat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?