Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Buszbaleset hat halálos áldozattal

2000.09.01. 18:11
Hatan, egy gyerek és öt felnőtt vesztették életüket abban a buszbalesetben, amely pénteken délután fél háromkor történt a Dóc és Ópusztaszer közötti úton. A jármű feltehetően gyorsan hajtott a "halálkanyarnak" nevezett útszakaszon. A busz megcsúszott, az árokban kötött ki, és fejre állt ott - írta le a látottakat helyszínen tartózkodó munkatársunk. A különjárati autóbuszon a sofőrrel együtt 28 székesfehérvári cukorbeteg gyermek és felnőtt kísérőik utaztak - jelentette az MTI. A 9 éves Neoplan típusú busz tulajdonosa az Indexnek elmondta, hogy a jármű idén tavasszal volt utoljára felülvizsgálaton.

Szeged felé tartott Ópusztaszerről pénteken délután fél háromkor egy cukorbeteg gyermekeket és kísérőiket szállító busz. A jármű feltehetően megcsúszott a vizes útfelületen, majd felborult. A busz az árokban kötött ki, és fejre állt ott - írta le a látottakat helyszínen tartózkodó munkatársunk.

Ópusztaszer és Dóc között csúszott ki a busz
A busz felső része a csúszás következtében gyakorlatilag eltűnt, teljesen legyalulódott az ütközés következtében. A szegedi tűzoltók egy órán keresztül próbálkoztak a busz kiemelésével, majd egy daru segítségével sikerült talpra állítaniuk a járművet. A baleset következtében öt felnőtt és egy gyermek vesztette életét. Tudósítónk szerint egyetlen utas maradt sértetlen. A sérülteket a Szegedi Egyetemi Kórházba szállították. Az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök.

A kanyart egyébként ,,halálkanyarként" emlegetik a helyiek, mert egy hosszú egyenes szakasz végén található, és már több baleset helyszíne volt. Munkatársunk szerint nagy sebességgel haladt a busz, és az elsődleges szakértői véleményekre hivatkozva az MTI szerint sem kizárt, hogy a tragédiát a helytelenül megválasztott sebesség okozta.

A Neoplan típusú busz tulajdonosa az Index információi szerint a szabadbattyáni Buszfarm kft. A buszra a Hungária Biztosítónál kötöttek biztosítást, minden egyes ülőhelyre külön. A szerencsétlenül járt jármű egy 9 éves autóbusz. A hazai előírások szerint a 8 évnél idősebbeket félévente kell vizsgáztatni. A busz idén tavasszal volt utoljára felülvizsgálaton. A tulajdonos, Méreg Lajos az Indexnek elmondta: a buszt vezető sofőr 55 éves, körülbelül 35 éve dolgozik hivatásos sofőrként, tehát tapasztaltnak mondható. A vezető nem először járt a Dóc-Pusztaszer közötti útvonalon, tehát ismernie kellett a halálkanyarként elhíresült részt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?