Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Négymilliárdért vesz irodabútort az állam

2006.09.16. 09:43

Irodabútorok beszerzésére nettó négymilliárd forint értékben írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) - idézi a Közbeszerzési Értesítőt a szombati Magyar Nemzet. A központosított közbeszerzési eljárásban körülbelül ezer intézmény érintett, mondták el a lapnak a Kormányszóvivői Irodán. Az iroda adataiból kiderül, hogy 2002 óta a központosított közbeszerzésben részt vevő (elsősorban) állami intézmények közel 22 milliárd forintot fordítottak irodabútor-beszerzésre.

A legtöbbet 2002-ben és 2003-ban költöttek: akkor évente közel hatmilliárd forintot bútorokra. 2004-ben és 2005-ben négy-négy milliárd körüli összeget fordítottak erre a célra, míg ez év első öt hónapjában közel kétmilliárdot - idézi a napilap a Kormányszóvivői Iroda (KI) adatait. A KI-n elmondták, hogy a beszerzésnek ez a módja költséghatékony, mivel a nagyobb megrendelés miatt jelentős árkedvezményt lehet elérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?