Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Butykatelep nem akar türelmi zónát

2001.11.05. 16:37
Tüntettek hétfőn a nyíregyházi városháza előtt azok a butykatelepi polgárok, akik sérelmezik, hogy lakóhelyük mellett jelölte a prostituáltak türelmi zónáját december 1-jétől az önkormányzat.
Miskolc után az országban másodikként jelölte ki október 27-én a nyíregyházi közgyűlés a türelmi zónát Butykatelep közelében. A döntés értelmében december 1-jétől a 4. számú főút keleti oldalán végezhetik legálisan az ősi mesterséget a lányok. A kijelölt területre próbaképpen három hónapra adta meg az engedélyt a nyíregyházi önkormányzat. A közeli Butykatelep másfélezer lakója viszont tiltakozik a döntés ellen, s képviseletükben körülbelül ötvenen hétfőn transzparensekkel vonultak a városháza elé.

Újra tárgyalja a közgyűlés a türelmi zóna kérdését

A tiltakozók véleményét Lengyel Károly ismertette, majd a butykatelepiek írásos követelését átnyújtotta Tukacs István alpolgármesternek. A városatya annak a véleményének adott hangot, hogy rossz a türelmi zónák kijelölését előíró törvény, ezért azt javasolta a petíciót átadóknak, hogy tiltakozásukat juttassák el az országgyűlési képviselőknek is.

Az alpolgármester közölte: a lakossági tiltakozás hatására a közgyűlés november 19-én rendkívüli ülést tart, amelyen elképzelhető, hogy a képviselők felülvizsgálják a döntésüket. A tüntetők kifejezésre juttatták, hogy ha a közgyűlés nem vonja vissza a rendeletet, akkor újabb akciókra kerül sor.