Kornélia
-1 °C
15 °C

Rendőrök keresték fel a Kendernap főszponzorát

2003.05.08. 08:30
Két nappal a vasárnapi, Vörösmarty téri demonstráció után, a XIV. kerületi önkormányzat hatósági ügyosztálya és néhány rendőr kereste fel a Kendernap főszponzorként feltüntetett cég zuglói boltját. Állításuk szerint egy képviselő hívta fel a figyelmüket arra, gondok vannak a bolt engedélyével.
Az Index megkeresésére a zuglói önkormányzat nem adott tájékoztatást arról, hogy ki az a képviselő, aki felhívta a hivatal figyelmét: a vasárnapi Kendernap főszponzoraként feltüntetett Chills boltot üzemeltető cég számára kiállított engedély és az üzemeltető hivatalos neve között különbség van. A polgármesteri hivatal sajtósa, Seres György szerint még a vasárnapi tüntetés előtt jelezte a hatósági ügyosztálynak a képviselő az eltérést: A cég neve Aliens Kft., ugyanakkor az engedélyt az önkormányzat az Alien Kft.-nak adta meg. Az önkormányzatnál nem tudtak válaszolni arra a kérdésre, hogy a több ezer, Zuglóba bejelentett vállalkozás mindegyikénél ilyen figyelmesek-e a képviselők és a hatóság.

Két nappal a vasárnapi Kendernap után ugyanis a boltot felkereste a hatósági ügyosztály, valamint három rendőr. Seres György szerint a hatósági ügyosztály mindig rendőrökkel együtt száll ki a helyszínre, a "balhék elkerülése végett". Ebben az esetben elkérték a tulajdonostól a cégbírósági adatokat, jegyzőkönyvet készítettek, majd megállapították: valóban Alien Kft. nevére szól az engedély, és nem pedig az Aliens-ére.

Az Index a bolt tulajdonosától úgy értesült, az üzlehelyiség alapos átvizsgálása közben, az eredetileg csak biztosító rendőrök a tulajdonostól a Kendermag Egyesületről érdeklődtek.