Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Elhalasztották Clodo perét

2000.05.02. 10:09
A Fővárosi Bíróságon elhalasztotta a "pilisszentlászlói bombagyáros" Dietmar Clodo, valamint két társa büntetőperének tárgyalását. Clodót, Leonid Kolchinskit és Vlagyimir Volkovot robbanóanyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsítják, a büntetőper tárgyalása ma kezdődött volna.
A halasztásra azért került sor, mert Kolchinski egy évvel ezelőtt megbízott védője lemondta megbízatását, ezért Varga Zoltán bíró úgy rendelkezett, hogy a férfinek hivatalból rendeljenek ki új ügyvédet.
Dietmar Clodo
Fotó: TV2

Kolchinski a váratlan fordulatot azzal magyarázta, hogy ha valaki őket képviseli, azt fenyegetések érik, azaz a jogi képviselet így "ártalmas az egészségére." Utalt arra, hogy nem kívánja elfogadni a bíróság által hivatalból kirendelt védő segítségét.

A Fővárosi Főügyészség Clodót és Kolchinskit lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, továbbá Clodót közokirat-hamisítással is vádolja 1998-ban elkövetett cselekmények alapján. Ezekért a cselekményekért akár húszéves szabadságvesztés is kiszabható halmazati büntetésként.

A vádirat szerint Kolchinski Clodo irányításával és Volkov közreműködésével agy mennyiségű robbanóanyagot állított elő Pilisszentlászlón egy bérelt házban, három pokolgépet készítettek is, ezekből kettőt eladtak.

Szakértők szerint a mai tárgyaláson történtek elsősorban a vádlottak időhúzó taktikáját szolgálták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?