11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Elhalasztották Clodo perét

2000.05.02. 10:09
A Fővárosi Bíróságon elhalasztotta a "pilisszentlászlói bombagyáros" Dietmar Clodo, valamint két társa büntetőperének tárgyalását. Clodót, Leonid Kolchinskit és Vlagyimir Volkovot robbanóanyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsítják, a büntetőper tárgyalása ma kezdődött volna.
A halasztásra azért került sor, mert Kolchinski egy évvel ezelőtt megbízott védője lemondta megbízatását, ezért Varga Zoltán bíró úgy rendelkezett, hogy a férfinek hivatalból rendeljenek ki új ügyvédet.
Dietmar Clodo
Fotó: TV2

Kolchinski a váratlan fordulatot azzal magyarázta, hogy ha valaki őket képviseli, azt fenyegetések érik, azaz a jogi képviselet így "ártalmas az egészségére." Utalt arra, hogy nem kívánja elfogadni a bíróság által hivatalból kirendelt védő segítségét.

A Fővárosi Főügyészség Clodót és Kolchinskit lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, továbbá Clodót közokirat-hamisítással is vádolja 1998-ban elkövetett cselekmények alapján. Ezekért a cselekményekért akár húszéves szabadságvesztés is kiszabható halmazati büntetésként.

A vádirat szerint Kolchinski Clodo irányításával és Volkov közreműködésével agy mennyiségű robbanóanyagot állított elő Pilisszentlászlón egy bérelt házban, három pokolgépet készítettek is, ezekből kettőt eladtak.

Szakértők szerint a mai tárgyaláson történtek elsősorban a vádlottak időhúzó taktikáját szolgálták.  • Hírek
  • Bankszámla