Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Miniszterelnöki megbízott lesz Császár Antal

2008.11.26. 20:48
A gazdaságélénkítő csomag társadalmi egyeztetésének támogatásáért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségre kérte fel a kormányfő Császár Antal független országgyűlési képviselőt, a Vállalkozók Pártja Egyesület elnökét; a felkérést a politikus elfogadta, közölte a kormányszóvivői iroda szerda este. Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő szerint "nagy bajban lehet Gyurcsány Ferenc, ha minden, kilóra megvett árulóra szüksége van".

A kormányszóvivői iroda közleménye szerint Császár Antal független országgyűlési képviselő, a Vállalkozók Pártja Egyesület elnöke a magyar vállalkozások érdekeinek hatékony képviseletét szem előtt tartva kíván részt venni a világgazdasági válság Magyarországot érintő negatív hatásainak enyhítésében.

"Császár Antal fontosnak tartja a kormány által a vállalkozások támogatására bejelentett 1.400 milliárd forintos gazdaságélénkítő csomagot, és kész szerepet vállalni annak végrehajtásában" - áll a közleményben annak indoklásaként, hogy miért fogadta el a politikus a kormányfő felkérését a gazdaságélénkítő csomag társadalmi egyeztetésének támogatásáért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségre.

A kormányszóvivői iroda szerint Császár Antal miniszterelnöki megbízottként segíteni kívánja a válságkezelést szolgáló kormányzati intézkedésekről szóló széles körű tájékoztatást, támogatja a pályázati rendszer átláthatóvá tételét, az igazságos, független és megalapozott elbírálást és a legszélesebb körű társadalmi kontrollt a pályázatok felett. Császár Antal kiemelt szerepet szán a mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatásának, a munkahelyek megőrzésének és a foglalkoztatás bővítésének.

Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő Császár Antal a miniszterelnöki megbízotti felkérésének bejelentésére úgy reagált: "nagy bajban lehet Gyurcsány Ferenc, ha minden, kilóra megvett árulóra szüksége van". Közleményében úgy fogalmaz: "Császár Antal elárulta a Vállalkozók Pártját és a vállalkozókat, a kérdés csak az: vajon mennyi volt a júdáspénz".

Császár Antal október 27-én lépett ki a Fidesz-frakcióból, és ült át a függetlenekhez a parlamentben. A politikus akkor az MTI-nek azt mondta, továbbra is ellenzéki képviselőként akar politizálni, de többek között azért döntött úgy, hogy függetlenként folytatja a parlamenti munkát, mert az általa vezetett Vállalkozók Pártja (VP) - amelyet tavaly egyesületté minősített vissza a bíróság - nem kapta meg a Fidesztől az ígért részesedést az állami támogatásból.