Gusztáv
-4 °C
1 °C

Újabb kereszténydemokrata bukott le ajánlószelvényekkel

2006.03.16. 19:56
Elutasította Cseh Enikő kereszténydemokratapárti jelölt nyilvántartásba vételét a balmazújvárosi választási bizottság (VB). Cseh ajánlószelvényei között a VB egyik pártdelegáltja bukkant saját, más pártra adott szelvényére. Így bukott le Bartók Tivadar, a párt elnöke is.

Újabb kereszténydemokrata politikus bukott meg ajánlószelvény-csalás miatt. Balmazújvárosban Cseh Enikő 897 ajánlószelvényt adott le, de ezek között a helyi választási bizottság egyik pártdelegáltja megtalálta saját ajánlószelvényét is, amit egy másik pártnak adott.

Az ügyben vizsgálat kezdődött, 12 személyt hallgattak meg, akik azt nyilatkozták, hogy nem ennek a szervezetnek adták le a szelvényüket, azokat nem ők töltötték ki, és nem is az ő aláírásuk szerepel rajta.

A helyi választási bizottság mindezek ismeretében nem vette nyilvántartásba Cseh Enikőt, és a választási eljárás megsértése miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Csütörtökön a Kereszténydemokratapárt elnöke, Bartók Tivadar jelentette be visszalépését. Az Index értesülései szerint Bartók szintén ajánlószelvény-csaláson bukott el. A Lentiben induló Bartók ajánlószelvényei között a helyi választási bizottság szocialista delegáltja, az ellenőrzést végző okmányiroda vezetője és a választási bizottság egyik tagja találta meg kopogtatócéduláját.

Bartók Tivadar maga is meglepődött, amikor a leadott csomagból fideszes, MDF-es és MSZP-s ajánlószelvények kerültek elő.
Lebukás a kopogtatócédula-biznisz finisében>>