Szilárda
-4 °C
3 °C

A Magyar Nemzet Csillag után Csehákot is lemondatná

2002.10.29. 08:35
Bár a kormányszóvivő hétfőn hamis és minden valóságalapot nélkülöző híresztelésnek minősítette a Magyar Nemzet hétfői cikkét, amely várható minisztercserékről adott hírt, a lap keddi számában újabb esetleges lemondásról szóló írást jelentetett meg. A napilap szerint Csehák Judit egy minisztériumi egyeztetésen helyezte kilátásba lemondását, mert nem értett egyet államtitkárával a kórház-privatizációs koncepció részleteiben.
Ritkán olvas az ember olyan újságcikket, amelyben lényegében egy szó sem igaz -- kommentálta Gál J. Zoltán, kormányszóvivő a Magyar Nemzet hétfői információit, amelyek szerint változások várhatók az informatikai és az oktatási tárca vezetésében.

Privatizációs kérdés

A lap keddi számában a cáfolat ellenére újabb esetleges minisztercseréről cikkez. A Magyar Nemzet állítása szerint az egészségügyi, szociális és családügyi tárca vezetője is kilátásba helyezte lemondását. A lap szerint Csehák Judit ezt akkor vetette fel, amikor kiderült nem ért egyet Kökény Mihály, a tárca politikai államtitkárával "az SZDSZ által is támogatott kórház-privatizációs" koncepciójával.

Mindenki cáfolt

Mint emlékezetes, a lap hétfőn közölt, ám minden érintett által cáfolt értesülései szerint Csillag István gazdasági miniszter mind saját pártjával, az SZDSZ-szel, mind a szocialistákkal, mind a pénzügyminisztériummal kialakult konfliktusa miatt esetleg Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke követhetné őt a tárca élén. A Magyar Nemzet emellett azt is tudni vélte, hogy a szocialisták esetleg feladnák az oktatást, mely így tisztán SZDSZ-es lenne, cserébe megkapnák az informatikai tárca tisztán MSZP-s irányítását.

Közlekedési tárcaváltó

A Népszava szerint a cáfolatok ellenére kisebb átalakítás mégis várható a kormány struktúrában. A lap "kormánypárti körökből" származó értesülése szerint a közlekedési területet valószínűleg kiemelik a gazdasági miniszter hatásköréből és áthelyezik a jelenlegi Informatikai Minisztérium, azaz Kovács Kálmán vezetése alá. E tervet valószínűsíti az is, hogy az informatikai minisztert elismert szakembernek tartják közlekedési körökben, ráadásul egy ilyen átalakítás mellett megmaradna az SZDSZ által működtetett minisztériumok aránya.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!