Bennfentes fideszes kapott belvárosi lakást

2004.12.09. 18:30
Méltányosságot nyerve, havi 50 ezer forintért bérelhet egy 91 négyzetméteres, Október 6. utcai belvárosi lakást Cselovszki Zoltán, volt fideszes önkormányzati képviselő. Az önkormányzati bérlakásra rajta kívül hárman pályáztak, köztük egy négyfős, jelenleg lakás nélküli család is, mégis a volt fideszes fővárosi képviselő nyerte meg az ingatlan bérlési jogát.

Összesen négy kérelem érkezett egy belvárosi, V. kerületi önkormányzati lakás bérleti jogára. A kérelmezők között egy négytagú család is szerepel. Ők 10 éve egy 48 négyzetméteres lakásban - a gyermekek egy 10 négyzetméteres szobában - élnek, oda azonban nincsenek bejelentve, saját lakás megszerzésére - ahogy kérelmükben fogalmaznak - remény sincs. A lakás az Október 6. utca 8. szám alatt található. A háromszobás, első emeleti, erkélyes ingatlant nemrég újították fel teljesen.

Az MSZP-s polgármester is jóváhagyta

#alt#
Cselovszki ürömi háza
Egy másik kérelmező Cselovszki Zoltán, a Fidesz által alapított Új Budapest Központ vezetője. Ő arra hivatkozva kért méltányossági elbírálást, hogy "bár nem rendelkezik közszolgálati jogviszonnyal, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Rt.-ben pozíciójánál fogva napi munkavégzés köti Budapest Belvárosához". "Vidéki lakásom nem teszi lehetővé számomra, hogy sürgős esetben azonnal a kerületbe siessek" - fogalmaz a volt fideszes önkormányzati képviselő a polgármesterhez intézett kérelmében.

A kérelmek közül két fideszes többségű kerületi bizottság is az amúgy Budapesttől 13 kilométerre lévő Ürömön lakó Cselovszki kérelmét támogatta és végül a képviselői testületben többséggel nem rendelkező szocialista polgármester, Steiner Pál is ezt hagyta jóvá.

Cselovszki: ez az önkormányzat dolga

Cselovszki Zoltán az Index érdeklődésére elmondta, valóban kérelmezte a szóban forgó ingatlan bérlési lehetőségét és fogalma sincs arról, hogy kinek volt még hasonló igénye. "Ez az önkormányzat dolga" - fogalmazott, megjegyezve, nem lenne pénze arra, hogy "a piaci áron" béreljen egy ilyen lakást. Hozzátette, ő a legdrágább konstrukcióban bérli az önkormányzattól az ingatlant. Cselovszki Zoltán közölte azt is, hogy szerinte reklámozni kellene ez ő általa igénybe vett konstrukciót, mivel - tudomása szerint a költségelvű önkormányzati bérlakásokra nincs elég jelentkező.

Az Index Steiner Pált csütörtök délután nem tudta elérni.

Ezen a héten derült ki, hogy Demszky Gábor főpolgármester lánya, Demszky Alma szociális alapon lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzathoz. Demszky elítélte lánya tettét és az igénylés visszavonását kérte. Az Index információi szerint korábban is történtek a kerületi politikusok rokonait érintő, ingatlanokkal kapcsolatos visszaélések.  • Hírek
  • Hírek