Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Kicsempészett lapon szavazott egy férfi

2006.04.09. 14:10
Visszament a szavazófülkébe és kitöltötte az üresen hagyott szavazólapját egy Vas megyei férfi. A lapot a táskájában próbálta kicsempészni, de lebukott.

Kicsempészett a szavazóhelyiségből egy üres szavazólapot a Vas megyei 2-es számú választókerülethez tartozó Nárai községben egy férfi. Borosta József, a szavazatszámláló bizottság elnöke vasárnap délben elmondta, hogy reggel nyolc óra körül érkezett a szavazókörbe a helyi választópolgár, akinek kiadták mindkét szavazólapot, majd egy táskával a kezében bement a fülkébe.

A középkorú férfi bedobta a borítékot a szavazóurnába, de amikor ment kifelé, a nyitott táskájában a szavazatszámláló bizottság egyik tagja meglátott egy listás szavazólapot. Ez a lap az átlagosnál nagyobb méretű. Az utcán, a szavazókör épülete előtt megállítottam, ahol önként előhúzta táskájából és megmutatta a szavazólapot, ismertette az esetet Borosta József. Az egyéni képviselőjelöltek nevét tartalmazó szavazólap a férfi állítása szerint benne volt az urnába korábban bedobott borítékban.

A szavazópolgár nem volt hajlandó elárulni, hogy mi volt a szándéka a kitöltetlen, üres szavazólappal. A férfi ismét kapott egy borítékot, a szavazólappal visszament a fülkébe, ezt követően pedig a lezáratlan borítékot, amelyben láthatóan benne volt a szavazólap, bedobta az urnába. A szavazatszámláló bizottság elnöke az MTI felvetésére, hogy miért szavazhatott a férfi, azt válaszolta, "nem valósulhatott meg visszaélés". Közlése szerint az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, és eljuttatták a szavazókerületi választási bizottsághoz.